Lister

– Det er veldig gøy, men også krevende

Flere lag samlet til stor rugby-turnering i Farsund lørdag Farsund Bobcats kom til finalen

- Av Torrey Enoksen

De kan sparke den litt ellipse-formede ballen, men det går mest i kast og å løpe med ballen over streken. Farsund Bobcats er blant landets beste.

– Stå nå på linje! Ikke slipp dem forbi, roper trener og landslagss­piller Harald Mikalsen.

Mot dem kommer Stavanger«toget», et av de beste lagene i landet innen det som blir kalt Rugby League. Noen få lokale tilskuere har funnet veien til Alcoahalle­n lørdag for å følge de to lagene Farsund stiller med under turneringe­n, som er en viktig oppkjøring til selve sesongen.

– Rekrutteri­ngen til sporten her lokalt er bra. I dag stiller vi med et seniorlag og et juniorlag. I alt er det ni lag i turneringe­n, opplyser Mikalsen.

– For at kampene skal gå fortere unna, har vi ikke ekstraspar­k som kan gi ekstra poeng. I stedet må spillerne legge ballen innen et felt som er markert med kjegler for å få seks poeng. Andre steder rundt linjen får de fire poeng, forklarer han.

Krevende

Ute på banen inne i hallen er det til enhver tid sju spillere. Skulle turneringe­n ha gått ute på en full fotballban­e, ville hvert lag kunne stilt med 13 spillere.

Rugby er en av de idrettene her lands som har vokst mest de senere årene. Det er en tøff sport, der styrke, kondisjon, hurtighet, men ikke minst smidighet og taktiske vurderinge­r er avgjørende.

Ser brutalt ut

En spiller som løper med ballen kan bli taklet av motstander­ne. Det kan se litt brutalt ut når store muskelbunt­er klasker sammen, ikke minst med tanke på at spillerne ikke er polstret som i Amerikansk fotball.

Når en ball skal sentres, kan den kun sentres enten til siden eller bakover. Sentres den framover, overtar motstander­ne ballen. Det viktigste er å lure og løpe seg forbi motstander­ne og få lagt ballen over målstreken.

– Det er veldig gøy, men også krevende. Vi har to treninger i uken, den ene dagen i Flekkefjor­d, den andre her i Farsund. De andre dagene har vi egentrenin­g, og da går det i styrke og kondisjon. I troppen har vi spillere fra Farsund, Kvinesdal og Flekkefjor­d. Bakgrunnen for rugbyinter­essen i Lister, er at Harald Mikalsen kom med i landslagst­roppen, sier Leif Nilsen.

Starten ødela

Hjemme i Alcohallen lørdag levde Farsund bobcats opp til forventnin­gene om at de kunne

spille seg til finalen. Der møtte de Stavangers førstelag.

Starten for Farsund-laget kunne ikke blitt verre. Under avsparket ble ballen sparket alt for kort, med det resultatet at ingen av hjemmelage­ts spillere plukket opp ballen. I stedet «stjal» en av spillerne fra Stavanger den og løp ballen rett i mål.

Etter det andre avsparket fanget en av motstander­nes spillere ballen, og løp forbi hjemmelage­ts spillere som sto stille som saltstøtte­r. Dette skjedde igjen da avspark ble tatt for tredje gang på under to minutter. Heldigvis for hjemmelage­t klarte de å redusere like før sidebyttet. Det ga Farsund et lite håp, for nå var hjemmelage­t mer innstilt på å krige for en ny redusering. Men siddisene var hakket bedre, og tok hjem seieren komfortabe­lt.

–Vi fikk en forferdeli­g start på finalen, og det ødela kampen vår. Selv om det ble tap, har det vaert en bra turnering, sier Mikalsen.

” Bakgrunnen for rugbyinter­essen i Lister, er at Harald Mikalsen kom med i landslagst­roppen. LEIF NILSEN

 ??  ?? En spiller fra Stavanger har ballen i det en Farsund-spiller forsøker å stoppe vedkommend­e.
En spiller fra Stavanger har ballen i det en Farsund-spiller forsøker å stoppe vedkommend­e.
 ??  ?? Det ser brutalt ut, men Steven Larsen klarte å lure motstander­ne og sørget for Farsund Bobcats eneste poeng i finalen mot Stavanger.
Det ser brutalt ut, men Steven Larsen klarte å lure motstander­ne og sørget for Farsund Bobcats eneste poeng i finalen mot Stavanger.
 ??  ?? Harde taklinger hører med i rugbysport­en.
Harde taklinger hører med i rugbysport­en.
 ??  ?? Lag fra Stavanger, Sandnes, Porsgrunn og Trøndelag deltok sammen med Farsund Bobcats i Alcoahalle­n lørdag. Her er samtlige spillere samlet til gruppebild­e før finalen mellom Farsund og Stavanger.
Lag fra Stavanger, Sandnes, Porsgrunn og Trøndelag deltok sammen med Farsund Bobcats i Alcoahalle­n lørdag. Her er samtlige spillere samlet til gruppebild­e før finalen mellom Farsund og Stavanger.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway