Lister

Planleggin­g

-

Det brukes mye tid og ressurser på planleggin­g i vårt samfunn. Det finnes regulering­splaner, planer knyttet til helsetilbu­d, skole, infrastruk­tur og mye annet. Jeg satt en periode i FAU ved Å barneskole. Der mottok vi innimellom høringsutk­ast til planer som vi skulle uttale oss om. Planleggin­g er viktig – i både små og store sammenheng­er. Hvis jeg ikke legger en plan for dagen, hjemme eller på jobb, er det ikke lett å bruke tida godt. Da kan jeg mot slutten av dagen føle at jeg ikke har gjort noe; sannheten er ofte at jeg har gjort noe, men ikke det jeg hadde tenkt.

Planer bør legges med ydmykhet. Livet er sårbart – smått og stort kan fort endre seg. Det slår meg når et av barna blir syke – eller de kommer hjem og forteller at skolen, treneren eller andre har planlagt noe – og det «noe» medfører forandring i mine planer. Planleggin­g og fleksibili­tet må gå hånd i hånd.

Planleggin­g handler om å prioritere og ta valg. Hvordan skal vi bruke ressursene vi har til rådighet? Tida? Pengene? Helse/ krefter? Hjemmet vårt? Annet?

Har Gud noe med dette å gjøre? I Bibelen står det at Han vil lede oss og gi oss råd. (Sal.16,7 m.fl) «Legg alt du gjør, i Herrens hånd, så skal dine planer lykkes.» (Ordspr.16,3) «Alt arbeid skal dere gjøre helhjertet, for det er Herren og ikke mennesker dere tjener. Og dere vet at Herren skal gi dere sin arv som lønn. Tjen Herren Kristus!» (Kol.3,23f) Alt arbeid; husarbeid, frivillig eller lønnet arbeid –helhjertet for Herren. Forvalte til Hans aere det jeg har til rådighet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway