Lister

Søker om midler til Svingveien

- Av Olav Hoel

Farsund kommune har søkt fylkeskomm­unen om et tilskudd på 200.000 kroner til rehabilite­ring og drift av Svingveien/ Heiaveien.

Veien, som fører opp til gårdene på Ravneheia, ble anlagt som en hestevei i 1905 og regnes i dag som et viktig kulturminn­e. Den er 3,5 kilometer lang og to meter bred, og er kantet med stabbestei­n.

–Svingveien er merket som tursti og Farsund kommune har avtale med grunneiern­e om bruk av veien. Veien brukes av turgåere, syklister og også som treningsar­ena for motbakketr­ening, mens grunneiern­e bruker den som landbruksv­ei, skriver rådgiver Britt-mari Langerud i søknaden.

Hun viser til at kommunen rustet opp veien i 2002 i samarbeid med grunneiere, men har siden blitt stadig fårligere selv om det skal ha vaert utført mye frivillig arbeid for å vedlikehol­de den.

Anslått pris for å sette i stand cirka to kilometer av veien er 377.500 kroner, og er lagt opp til å bli gjort på dugnad av FIL og andre frivillige.

– Erfaringsm­essig vil kostnadene bli større enn anslått. Vi ber også om at denne søknaden også vurderes av fylkeskons­ervator for om mulig å få et tilskudd til oppsetting av alle stabbestei­nene og derved få restaurert dette flotte kulturminn­e. Dette arbeidet er vurdert til å koste cirka 80 000 kroner, avslutter Langerud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway