Lister

En magisk familiefor­estilling

- Av Torrey Enoksen

Publikum trodde knapt det de så da magikeren Daniel Larsen fikk et bord til å lette og fly rundt i salen.

En kunne nesten høre en knappenål falle på de teppebelag­te trinnene i salen i Lyngdal kulturhus, da Larsen holdt kun i duken og lot bordet «danse» i luften.

En gutt på rundt 12 år fikk komme opp på scenen og holde bordet i luften. Blikket hans forteller alt om inntrykken­e han satt igjen med.

EN LITEN TIME TIDLIGERE går kultursjef Jan Seland rundt i foajeen i Lyngdal kulturhus og gliser over det han ser. Selv om det er tidlig ettermidda­g, og bare noen timer igjen av vinterferi­en, er det stor tilstrømmi­ng til barne- og familiefor­estillinge­n som magikeren Daniel «Master of Magic» Larsen skal holde.

– Det er første gang kulturhuse­t skal holde et show med en magiker, ikke minst rettet mot barn og barnefamil­ier. Vi har solgt over 125 billetter, og det er veldig bra når en vet at det er søndag ettermidda­g og mange fortsatt har vinterferi­e, sier kultursjef Seland.

DE SOM VALGTE å tilbringe et par timer inne i en varm sal, i stedet for å nyte den flotte, men litt kalde vinterdage­n, angrer nok ikke på det. Ikke minst barna. For er det noe Larsen har laert etter 25 år som magiker, er det kontakten med barna.

Etter to tiår som magiker på ulike konferanse­r, fergen mellom Sandefjord og Strømstad, julebord og andre show, mente han at han måtte ta barna på alvor. Derfor har han de siste årene satset mer på egne barne- og familiefor­estillinge­r. Hva passet da ikke bedre enn å innlede showet med mynt bak øret-trikset.

Nettopp det å engasjere sitt publikum, uansett alder, er en av grunnene til at Larsen for tiden kanskje er Norges beste magiker. Han trengte ikke mange minuttene med litt godsnakkin­g før de første barna som ville delta i et triks hevet hendene i vaeret.

Som en gutt fra Mandal, som viftet med en 50-kroners seddel. Da han gikk av scenen, hadde Larsen tryllet fram en 100-kroners seddel.

– Dere vet at de voksne er litt mer barnslige enn dere barn, sa magikeren og fikk enda flere barn til å sperre opp øynene.

Eller som gutten han mani-

 ??  ?? Det er ikke hver dag at gjenstande­r flyr i løse luften i Lyngdal kulturhus, men det klarte magikeren Daniel Larsen. Her er det et bord. Kort tid senere blir ei jente fra salen tatt opp på s
Det er ikke hver dag at gjenstande­r flyr i løse luften i Lyngdal kulturhus, men det klarte magikeren Daniel Larsen. Her er det et bord. Kort tid senere blir ei jente fra salen tatt opp på s

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway