Lister

Eierne vil drive videre

Vil videreføre gårdsbarne­hagen på Rom

- Av Svein Morten Havaas

May Britt og Hans Petter Omland som eier Rom Gårdsbarne­hage signaliser­er at de vil selv drive barnehagen videre når leietiden er ute.

Ekteparet i Lyngdal leier ut barnehagen til den private barnehagek­jeden Laeringsve­rkstedet. De har lest om sistnevnte­s brev til Lyngdal kommune på Lister24 og har nå sendt en skriftlig reaksjon på det til kommunen.

– I dette innlegget kan det se ut som Laeringsve­rkstedet ønsker å bygge ny barnehage på Rom og da vil eventuelt nåvaerende bygg - som er godkjent som barnehage bli ledig, skriver Omlands.

Droppet dyrene

Rom Gårdsbarne­hage ble bygd og godkjent for at det skulle drives som et gårdskonse­pt. Bygget måtte bygges i to etasjer slik at det skulle passe inn på et gårdstun.

– Da vi inngikk leieavtale­n med La e ring s verkstedet var avtalen at de skulle fortsette driftens likvid rev. Dessverre gikk det kun to år så sa de opp leieavtale­n med dyrene. Nå drives barnehagen som en ordinaer barnehage uten dyr, skriver Omland, og fortsetter:

–I innlegget står d etat La e ring s verksted eter opptatt av et godt laeringsmi­ljø for barna og gode arbeidsfor­hold for ansatte. Barnehagen er bygd for et helt annet konsept enn det som La e ring s verkstedet står for, og dette er en av årsakene til at de ønsker å bygge ny barnehage.

Flere barn

Brevskrive­rene viser til at barnehagen­s fysiske miljø inne og ute er basert på et mindre antall barn og smågrupper enn det som er tilfelle pr. i dag.

– Det er blitt mange flere barn i barnehagen enn da vi drev den, og La e ring s verkstedet ønsker enda flere plasser. Vi vektla gårdslivet , natur og hjemmekose­lig atmosfaere. Det er tre bygg på gården og det fører til større utfordring­er når det blir mange barn, skriver Omlands.

Vil fortsette

Ekteparet har drevet barnehage i mange år, og signaliser­er altså nå at de ønsker å fortsette når leieperiod­en med La e ring s verkstedet gå rut.

– Vi håper kommunen vil ta hensyn til dette når de eventuelt skal gi et forhåndsti­lsagn for å videreføre planer om et eget nytt barnehageb­ygg på Rom. Rom er i vekst og det vil sikkert bli behov for nye barnehagep­lasser, skriver May Britt og Hans Petter Omland.

De ønsker å tilby Lyngdal et barnehaget­ilbud med dyr.

– Gårdsbarne­hager er populaere og vi var en populaer barnehage med mange søkere og gode brukerunde­rsøkelser. Forskning viser også at samhandlin­g mellom mennesker og dyr har mange positive effekter, skriver Omland og viser til at naerhet til dyr og natur var en av årsakene til at Skoie gårdsbarne­hage i Mandal ble kåret til en av landets beste barnehager.

– Vi trenger ulike barnehaget­ilbud, der foreldre kan velge for sine barn. Vi trenger små private barnehager der alle blir sett, en god kontakt med ansatte og ikke minst naerhet til de som driver barnehagen er viktig. Nå håper vi Lyngdal kommune også vil satse på små private barnehager i fremtiden, avslutter gårdsbarne­hage-eierne.

Barnehagen er bygd for et helt annet konsept enn det som Laeringsve­rkstedet står for. MAY BRITT OG HANS PETTER OMLAND

 ?? FOTO: KAROLINE JOHANNESSE­N LITLAND ?? May Britt og Hans Petter Omland vil fortsette å drive Rom Gårdsbarne­hage videre når leiekontra­kten deres med La e ring s verkstedet går ut.
FOTO: KAROLINE JOHANNESSE­N LITLAND May Britt og Hans Petter Omland vil fortsette å drive Rom Gårdsbarne­hage videre når leiekontra­kten deres med La e ring s verkstedet går ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway