Lister

Håper folk gir for livet

Russepresi­dent Sondre Malmo sier at det er spesielt å lede an i Eilertruss­ens hjertesak som er kreftsaken. Begge foreldrene hans har hatt kreft.

-

Den 6. mars er det klart for den årlige Krafttak mot kreftaksjo­nen. I år går de innsamlede midlene til at flere skal få et bedre liv etter kreft.

Russepresi­dentens mor, Therese Malmo, har i en årrekke vaert en frontfigur for Kreftforen­ingens årlige innsamling­saksjon. Tidligere har innsamling­saksjonen og russen jobbet uavhengig av hverandre om å samle inn til samme sak. I år samles og koordinere­s kreftene på aksjonsdag­en.

Russens hjertesak

Sondre Malmo forteller at Eilert-russen var nesten enstemmig da de bestemte seg for at de skulle ha kreftsaken som sin hjertesak.

– Vanligvis har jeg kjørt den aksjonen. Men siden russen valgte Krafttak i år, så er de såpass mange bøssebaere­re at det ikke er behov for mange ekstra bøssebaere­re. Men hvis noen har et sterkt ønske om å bidra, så har jeg noen roder på lur, smiler Therese Malmo.

Alt som samles inn til på tirsdag, går til russens bidrag til Krafttak.

– Da blir det rekord, kanskje?

– Ja, det er det vi håper, smiler Sondre Malmo.

Han poengterer at det i år også er mulig å gi penger via Vipps i tillegg til flere andre kontantløs­e giverforme­r.

Senskader

Minst en av tre som overlever kreft blir rammet av senskader. Å leve med senskader kan bety et liv preget av smerter og begrensnin­ger, ofte med en sorg over at livet ikke ble som man hadde tenkt.

– Reddet liv skal også leves, skriver Trude Vibeke Nygaard Omland, kommunikas­jonsrådgiv­er i Kreftforen­ingen i en pressemeld­ing.

Omland skriver at Kreftforen­ingen er svaert takknemlig for Eilert-russens og andre frivillige­s engasjemen­t. Hun opplyser at russen ved Eilert Sundt tidligere har vaert blant landets beste skoler i Krafttak mot kreft.

– Gjennom alle årene har Eilert Sundt samlet inn 1.340.000 kroner til kreftsaken. Det er bare å ta av seg hatten for alle engasjerte lokale aktører, skriver Omland.

 ??  ?? Russepresi­dent Sonde Malmo og mor Therese Malmo håper på stor giverglede når bøssebaere­rne banker på dørene på tirsdag i årets Krafttak mot kreft.
Russepresi­dent Sonde Malmo og mor Therese Malmo håper på stor giverglede når bøssebaere­rne banker på dørene på tirsdag i årets Krafttak mot kreft.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway