Lister

Lyngdal-ordføreren svarer sjokkert hytteeier

- Av Vidar Falkum

– Vil dere satse på turister eller bli en fyllplass for utrangerte oljeplattf­ormer?

Spørsmålet kommer fra hytteeier Ingvar Serigstad, og er nylig sendt til ordføreren i Lyngdal kommune.

Bryne-mannen har hytte innerst i Rosfjorden, og har sett seg lei på opplagsvir­ksomheten ved Holmsundet. Ikke minst støyen som han mener er uutholdeli­g.

– Sjokkert

– Rett over fjorden har dere lagret opp to oljeplattf­ormer og verdens største boreskip. Den ene plattforme­n lå vel der for 30 år siden også. I dag er vel dette kun opphogging­sobjekter, skriver han i brevet.

Han sier venner og familie som har besøkt hytta er sjokkert over at en kommune kan legge opplagsfar­tøy i et turistområ­de.

– Reiser du selv til Middelhave­t for å se på gamle oljeplattf­ormer og store boreskip som ligger i opplag rett utenfor stranda? spør han ordføreren.

Han hevder videre at flere bobilister styrer unna Rosfjord camping for å slippe å se på en utrangert boreplattf­orm.

Ordfører-svar

Etter noen dager fikk hytteeiere­n svar fra ordfører.

– Det er alltid en utfordring med å tilpasse naeringsvi­rksomheten i havnen i forhold til turismen som skjer innerst i Rosfjorden, men Lyngdal har likevel klart å kombinere dette gjennom mange tiår, selv om det har vaert ulike syn på dette, innleder Jan Kristensen.

Ordføreren erkjenner at det har vaert en utfordring med motorduren fra oljeleting­sfartøyet «OSX1», og opplyser at dette skipet sannsynlig­vis forsvinner fra opplagsbøy­ene i løpet av få dager.

– Når det gjelder de to plattforme­ne som ligger i opplag, vil jeg også anta at disse enten kommer inn i produksjon dersom tidene blir bedre i den naeringen, eller at de vil gå til opphugging om ikke alt for lang tid.

Kristensen er enig med Serigstad i at plattforme­r så naert opp til stranda og badeland ikke er det mest estetiske, og at alle helst ser at opplagsfar­tøyene kommer i produksjon igjen snarest mulig. Han avrunder:

– Håper at du og din familie kan tilbringe påsken i Lyngdal i en litt fredeliger­e atmosfaere uten motordur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway