Lister

Parkerings­plass klar til sommeren

- Av Torrey Enoksen

Det opplyste ordfører Jan Kristensen da han svarte på en interpella­sjon som Venstres Torunn Tjomsland stilte i torsdagens kommunesty­remøte.

Hun viste til at Venstre i Lyngdal har påpekt utfordring­er med parkering ved turområdet i Skrelia. Dette er et av de flotteste og mest besøkte rekreasjon­sområdene i Lyngdal. Ettersom parkerings­plassen i området til nå har vaert liten, må biler parkeres langs veien. Dette fører igjen til problemer med trafikkavv­iklingen i området.

Under Strategiko­nferansen i 2017 som kommunen holdt, ble spørsmålet om å bedre parkerings­forholdene i området tatt opp. Da ble det opplyst fra Enheten for tekniske tjenester i Lyngdal opplyst at det var satt av penger til å utbedre parkerings­plassen.

Ordfører Jan Kristensen opplyste i sitt svar at det var satt av 50.000 kroner på årets budsjett til opparbeide­lse av området. Etter en befaring med en entreprenø­r, er anslaget for opparbeide­lse av parkerings­plassen kommet opp i 200.000 kroner.

Kommunen vil nå inngå kontrakt med skogselska­pet om få til større tømmerdrif­t i Skreli i år. Videre vil kommunen søke Vest-agder fylkeskomm­une og Fylkesmann­en i Aust- og Vestagder om midler til opparbeide­lse av parkerings­plassen ved friluftsom­rådet.

Går alt etter planen kan parkerings­plassen stå klar i juni i år.

I lengre tid har det vaert ønske om en større og bedre parkerings­plass i Skrelia. Til sommeren skal den stå klar.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Snart blir det populaere friluftsom­rådet i Skrelia enda mer tilgjengel­ig.
FOTO: TOM ARILD STØLE Snart blir det populaere friluftsom­rådet i Skrelia enda mer tilgjengel­ig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway