Lister

En selv og sin neste!

- Arne Bjørnestad

Den fjerne beretninge­n den gang en høytståend­e kjerub i Guds himmel, som Bibelen opplyser oss om, (Kalt Lucifer), som gjorde opprør mot Gud. Han ble styrtet, og i sitt fall drog han med seg en tredjedel av engler. Videre sier Bibelen at jorden kom under ett onde. (Ble underlagt forbannels­e). Av usynlige florerende makter. (Det hører vi lite om i tiden.)

Fra alle tider (tidligere tider), er man kjent med at menneskene har vaert med på å ødelegge sin neste. Til egen vinning har menneskene vaert dyktige til å produsere ødeleggend­e ting (våpen) i industriel­l regi, i det vide og det brede. Dette har vaert med på å skape fronter – så som hat, og ødeleggend­e ting som kan ødelegge alt, både for andre og en selv!

Så vil nok noen kanskje spørre seg selv, om dette med forhold til, ja, sin naermeste? Selvsagt inkludert, mange andre gode utførte gjerninger – innimellom og som holder ting i gang. Men kan vaere vanskelig i en kamp! Men uansett står dette spørsmålet – om det finnes gjerninger – «som holder mål?» Til dette må svaret bli nei! (Kanskje er svaret ganske merkelig?)

Vi er jo født inn i en ufullkomme­n og syndig verden, og derfor trenger menneskene til omvendelse. Denne omvendelse­n som kun er gitt av nåde. (Ikke på grunn av gjerninger.) Således kan denne fullkomne gave som fører til rettferdig­het, rett og slett taes imot! Det store ordet «FRELSE», har alltid stått sentralt. «Billetten» er den tryggheten som er tilveiebra­kt, og som fører oss til det lovede sted – dette opplyses vi stadig om.

Men dette har ikke blitt tålt mange, (alle), steder i vårt rike land, hvor man sier at omvendelse har sin relasjon til det som er en lov, til styrke som bygger på velferd og trygghet. Som også noen sier; det er en vinn-vinn-situasjon, til det gode, verd å etterkomme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway