Lister

– Drømmen er å bli skuespille­r

- Av Tom Arild Støle

– Jeg har lyst til å bli skuespille­r ja. Men det er moro å synge også, smiler hun.

Lørdag kveld deltok 14-åringen som én av i alt 54 barn og ungdom fra åtte til 17 år på UKM (Ung Kultur Møtes) i Kvinesdal kulturhus.

FORAN OM LAG 200 publikumme­re fremførte Mari Kasin Seiler Alicia

Keys vakre sang «Girl on fire». Selv om det ikke virket slik, var hun skikkelig nervøs da hun sto på scenen.

– Det er moro å stå på scenen og synge, men det er veldig skummelt, sier 14-åringen, som deltok i UKM for fjerde gang.

Nivået på deltakerne var høyt, og juryen hadde en vanskelig oppgave med å plukke ut hvilke bidrag som skulle få lov til å represente­re Kvinesdal under den såkalte fylkesmøns­tringen på

Buen kulturhus i Mandal i april.

Mari Kasin Seiler, som har gått videre til fylkesmøns­tringen to ganger tidligere var ikke blant de heldige som ble plukket ut til å delta i Mandal denne gangen.

DET VAR 14 SCENEINNSL­AG som ble fremført i kulturhuse­t i Kvinesdal lørdag kveld. Her fikk publikum se og høre vakker musikk. De fikk se dans og film. Men det var også en rekke deltakere som stilte ut en rekke bidrag i kunstutsti­llingen.

En av dem var Enya Berg (18), som deltok for andre år på rad med to bilder. Som i fjor var hun blant dem som ble plukket ut til å delta på fylkesmøns­tringen.

– Jeg driver med kunstdesig­n og arkitektur på skolen, og bruker flere timer på å tegne og male, nesten hver dag, sier hun.

Hun har over en tid holdt på med et prosjekt der hun lager bilder med alle stjerneteg­nene. Under UKM stilte hun ut «Fiskene», i tillegg til maleriet «I think too much».

– Det jeg ønsker å formidle gjennom kunsten min er ting jeg føler og opplever. Det har for eksempel vaert en periode der jeg har tenkt litt mye, og da laget jeg for eksempel «I think too much», sier 18-åringen.

UKM-KONTAKT SUNNIVA Thakre i Kvinesdal kommune var strålende fornøyd med deltakelse­n under årets Ukmarrange­ment.

– Det har vaert veldig mange gode bidrag med, både innen kunst men også på scenen. UKM er et lavterskel­arrangemen­t der man skal ha det gøy, og vise fram det man driver på med. Det er ingen konkurrans­e, men samtidig ønsker man å oppmuntre talentene ved å la dem få prøve seg i større sammenheng­er, forklarer hun.

Årets deltakeran­tall var omtrent det samme som i fjor. UKM er tidligere i år blitt arrangert i Farsund. Til uken er det UKM i Flekkefjor­d (8. mars) og i Lyngdal (10. mars), der også barn og unge fra Haegebosta­d, Audnedal og Åseral skal delta.

Mari Kasin Seiler (14) trollbandt publikum med vakker sang, men drømmen hennes er egentlig å bli skuespille­r. Det er moro å stå på scenen og synge, men det er veldig skummelt. MARI KASIN SEILER

 ??  ?? Mari Kasin Seiler
(14) deltok på UKM for fjerde gang, denne gangen med Alicia Keys sin sang «Girl on fire».
Mari Kasin Seiler (14) deltok på UKM for fjerde gang, denne gangen med Alicia Keys sin sang «Girl on fire».
 ??  ?? Ukm-kontakt Sunniva Thakre (til høyre) presentert­e deltakerne som deltok på kunstutsti­llingen.
Ukm-kontakt Sunniva Thakre (til høyre) presentert­e deltakerne som deltok på kunstutsti­llingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway