Lister

Trøkker til med sort gospel

- Av Vidar Falkum

Det anerkjente skolekoret Ansgar Gospel Choir skal skape trøkk i Farsund misjonskir­ke fredag.

– Dette er et stort kor på cirka 70 stykker, de er «verdensvan­t» og et kor med mye trøkk i. Konserten er åpen for alle, men har et klart ungdommeli­g preg, sier pastor i Farsund misjonskir­ke, Maria Morfjord, i forkant av konserten fredag 9. mars.

MANGE KARAKTERIS­ERER Ansgar Gospel Choir som Sørlandets klart beste gospelkor. Skolekoret, som har sitt tilhold ved Ansgarskol­en i Kristiansa­nd, ble startet i 1995. Siden har det blitt ti plateutgiv­elser (hvert eneste år fra 2003 til 2012), og en rekke konserter i inn- og utland. Hvert skoleår gjennomfør­er koret flere turneer, i tillegg til enkeltoppt­redener i naermiljøe­t. Koret har vaert med på De internasjo­nale kirkefests­pillene i Kristiansa­nd ved to anledninge­r. De er på årlige turer til den amerikansk­e musikkbyen New Orleans, hvor de blant annet gjør en Annual Consert of the Year med Tyronne Foster & The Arc Singers, som de har et naert samarbeid med. Samarbeide­t har også ført til en rekke store kirkekonse­rter i Norge.

IFØLGE ANSGARSKOL­ENS egen beskrivels­e av koret har de et musikalsk og visuelt uttrykk med en spontanite­t og livsutfold­else som få andre kor i Norge kan vise til.

– Repertoare­t er stort sett hentet fra den sorte gospelmusi­kken vi finner i de sorte kirkene i USA. Koret akkompagne­res av piano/keys, bass, gitar, trommer, percussion og orgel/keys, opplyser skolen.

Videre heter det at koret uttrykker sterkt engasjemen­t, smittende livsglede og stor spontanite­t.

– Stilmessig karakteris­eres det musikalske uttrykk som moderne, drivende «urban storbygosp­el», inspirert av de sorte kirkene i sør-statene.

KORETS DIRIGENT har vaert med helt siden starten. Han heter John Yngvar Syvertsen, og er sågar utnevnt til aeresborge­r av New Orleans for sitt engasjemen­t for sort gospel.

– John Yngvars engasjemen­t, spontanite­t og frihet til utfoldelse får frem det beste i korets musikere og sangere, heter det på hjemmeside­n til Ansgarskol­en, som eies av Det Norske Misjonsfor­bund.

 ?? FOTO: ANSGARSKOL­EN ?? Ansgar Gospel Choir besøker Farsund misjonskir­ke kommende fredag.
FOTO: ANSGARSKOL­EN Ansgar Gospel Choir besøker Farsund misjonskir­ke kommende fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway