Lister

Stadig fremgang

Etter halvannen måned med fokus på trening gjennom Ti på 12-opplegget, føler jeg ting går riktig vei.

-

Da vinterferi­en var over sist mandag var det klart for en ny fellesøkt. Men selv om det var vinterferi­e, ble vi bedt om å trene på egenhånd. Vi fikk derfor et opplegg vi skulle gjennomfør­e. Derfor tok jeg og en annen en tur på Lotus i Vanse på mandagen den uken for å gjennomfør­e programmet, noe jeg følte vi gjorde helt greit.

PÅFØLGENDE torsdag hadde jeg en kombinert ro- og sykkeløkt på treningsse­nteret Smart. Spesielt under rodelen fikk jeg et bevis på at formen er blitt bedre. Etter at jeg stort sett har ligget på ni-tallet på den to kilometer lange ro-økten, rodde jeg denne gangen inn på tiden 8.37.7, som er en forbedring av min personlige rekord på rundt 15 sekunder. Det er jeg godt fornøyd med!

Etter dette var jeg med på sykkeltren­ing, hvor jeg i løpet av en god halvtimes økt syklet elleve kilometer. En god start for en som ikke har syklet på årevis.

Sist mandag var det altså tilbake til «Ti på 12»-fellesøkte­n på Vanse skole, hvor Frank Johansen fra Lista Idrettslag holdt en friidretts­økt med oss, noe jeg synes jeg kom meg greit gjennom.

ETTER AT JOHANSEN var ferdig med sitt program, var det igjen klart for den såkalte 90-graderen. Etter at vi hadde denne testen i uke to og tre, har vi ikke hatt denne testen siden. I bloggen da skrev jeg at ambisjonen min var å runde to minutter ved neste anledning. Denne mandagen kom omsider muligheten. Her klarte jeg å sitte i to minutter og ni sekunder, og nådde derfor målet mitt med god margin. Dette var også en forbedring på 35 sekunder fra sist vi hadde denne testen, og et minutt og seks sekunder bedre enn første gang.

DE TO SISTE UKENE før vinterferi­en jobbet jeg mye på ettermidda­gen og kvelden, som igjen førte til at jeg ikke fikk trent noe saerlig utenom fellesøkte­n. Siden har jeg jobbet på dagtid, som gjorde det lettere å få tatt en økt også utenom fellesøkte­n. Torsdag var jeg derfor igjen tilbake på Smart for en ny økt. Denne gangen valgte jeg å stå over sykkeløkte­n, og gjennomfør­te istedet mitt vanlige program med ulike styrkeøvel­ser. Det ble ingen ny rekord på ro-maskinen, men det var heller ikke langt unna. Med tiden 8.48,2, var jeg ti og et halvt sekund bak rekorden fra torsdagen før. Det var også bare fjerde eller femte gangen hvor jeg har vaert nede på åtte-tallet siden jeg rodde for første gang i januar i fjor. Nå har jeg altså vaert der to ganger på rad. Halvannen måned med «Ti på 12» har altså gitt resultater. Nå er det en måned igjen av prosjektet. Denne mandagen er det IK Borhaug som står for programmet. Det blir spennende å se hva vi skal gjøre da.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway