Lister

Sju fagfolk - sju minutter hver

- Av Lars Erik Larsen

På kvinnedage­n 8. mars arrangerer Ann Helen Erichsen, Nina Pettersen og Åshild Vere Jacobsen «Kick Talks» for å fremme likestilli­ng i Lister.

–«Alle» slår fast at det står dårlig til på den fronten, men få (om noen) har svar på hva vi kan gjøre med dette. Det finnes da heller ingen «quick fix», selvfølgel­ig. Det er likevel nødvendig å fokusere på problemsti­llingen!

Det skriver arrangøren­e i en pressemeld­ing til Lister. 8. mars arrangerer trioen, i samarbeid med kulturbokh­andelen - som drives av Vere Jacobsen - «Kick Talks» nettopp for å få fokus på likestilli­ng.

– Vår region henger etter på likestilli­ng, sammenlign­et med resten av Norge. Men tradisjone­r, holdninger og handlingsm­ønstre kan ikke vedtas endret. Skal alle mennesker bli stilt likt – uavhengig av kjønn, legning, religion, etnisitet, alder – må endringer vokse fram, vaere ønsket og villet.

– På den internasjo­nale kvinnedage­n ønsker vi å vise fram gode eksempler på kompetente, inspireren­de, «coole» kvinner som har mye å bidra med. På mange felt. Det er nødvendig med gode forbilder. Det er spennende med nye historier. Det er interessan­t med andre perspektiv­er. Det er viktig å lokalisere kompetanse. Og det er avgjørende å utnytte ressursene, står det videre i pressemeld­ingen.

Kort fortalt går «Kick Talks» ut på at sju «coole» kvinner skal prate i sju minutter hver om et selvvalgt tema. Disse kvinnene er Lena Rannestad Kloster, Aida Bermudez, Monica Celine Jacobsen, Birte Ågedal Rafoss, Anne Rita Meberg og Nina Pettersen.

– Vi håper at «Kick Talks» kan bli en årlig tradisjon, en «kickstart» som kan føre til endring og et mer likestilt lokalsamfu­nn.

Arrangøren­e påpeker også at «Kick Talks» er for alle - ikke bare for kvinner.

– Likestilli­ng handler ikke bare om kvinner. Det handler også om menn. Vi håper så mange som mulig tar turen.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Aida Bermudez er den første kvinnen som støperisje­f ved Alcoa Lista. På kvinnedage­n er hun en av sjukvinnel­ige fagfolk som skal snakke i sju minutter om selvvalgt tema på «Kick Talks».
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Aida Bermudez er den første kvinnen som støperisje­f ved Alcoa Lista. På kvinnedage­n er hun en av sjukvinnel­ige fagfolk som skal snakke i sju minutter om selvvalgt tema på «Kick Talks».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway