Lister

En ny start

-

Tekst: Jesaja 43:19

Det å få en ny start i livet er alltid en gave som vi kan motta med takk. Vi er allerede godt i gang med et nytt år og har vel blitt vant til å skrive 2018. Framtidsut­sikter kan vaere forskjelli­ge for oss alle. Her finner vi alt fra den dypeste bekymring til den største positive forventnin­g og glede.

Hva sier Bibelen oss om en ny start? Her finns det mye å ta av og Jesaja sier det på en direkte og enkel måte; jeg gjør noe nytt! Det som er nytt er ofte av en frisk karakter og fullt av liv. Da er kreftene og optimismen på topp.

I mange år hadde jeg ansvar for å rekruttere nye misjonaere­r og å sende dem ut. Når da unge misjons-kandidater spurte meg om det var klokt å dra ut i misjonstje­neste når de kanskje nettopp hadde stiftet familie og hadde små barn – da svarte jeg alltid; det er nå dere skal dra – det er nå dere har pågangsmot og fleksibili­tet og evne til å tilpasse seg og laere nytt. Det er nå dere har krefter og ikke blir bekymret at alle mulige slags mulige konsekvens­er rent menneskeli­g. Det gikk som regel alltid bra!

Når Gud skaper noe nytt så er muligheten alltid til stede for ny vekst, nytt håp og ny framtid. Gud trosser alle motkreften­e som vil stoppe håpet vårt. Han viser oss av og til bare en liten spire av alt som kan komme framover. Da er det viktig å satse på den og ikke gi opp. Det er viktig å ikke blir i det som var, men vende vårt ansikt framover mot det som kommer – sammen med Gud. Hvis vi er motstander­e av alt nytt så risikerer vi å stå på stedet hvil og ikke bli med i det som Gud stadig lar spire fram. Fordi Gud står alltid for friskheten og håpet og lyset og framtiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway