Lister

Solid bankresult­at

Solid fjorårsres­ultat

- Av Svein Morten Havaas

Banksjef Svein Hermansen i Kvinesdal Sparebank har all grunn til å vaere fornøyd.

2017 var nok et godt år for Kvinesdal Sparebank og banken oppnådde sine hovedmål for året.

– Resultatfo­rbedring, styrket soliditet og en økning i kundemasse­n blant privatkund­er som er innenfor våre forventnin­ger. Og ikke minst våre kunder er fortsatt tilfreds med banken og vår kundeservi­ce, uttaler banksjef Svein Hermansen i en utsendt pressemeld­ing.

– Solid posisjon

Rekordstor­e 35 millioner kroner i pluss er Hermansen selvsagt strålende godt fornøyd med.

–Det viser en god og stabil utvikling i bankens kjernevirk­somhet og bekrefter bankens solide posisjon, uttaler den avtroppend­e banksjefen, som snart trer til side til fordel for Farsunds avtroppend­e rådmann, Vidar Torsøe.

Den lokale bankens kjernekapi­tal utgjør ved årsskifte 20,1 prosent og kapitaldek­ningen 22,8 prosent. Det er en forbedring fra henholdsvi­s 17,3 prosent og 19,6 prosent.

Hermansen opplyser at styret vil foreslå overfor generalsam­lingen at det gis et utbytte til bankens egenkapita­lbeviseier­e med kr 3,50 per egenkapita­lbevis. Forslaget reflektere­r det gode årsresulta­tet.

Stor konkurrans­e

Konkurrans­en har vaert stor, men Kvinesdal Sparebank har likevel klart å holde sin sterke posisjon i lokalmarke­det.

– Vi har klart å utnytte de nye teknologis­ke løsninger som har kommet, og som vil prege bankene fremover, men i tillegg klart og oppretthol­de de naere relasjonen­e til våre kunder som er svaert viktig for en lokalbank, kommentere­r Hermansen.

Enda flere har valgt og bruke Kvinesdal Sparebank i 2017. Blant annet har man registrer en betydelig kundevekst i Sirdal. I tillegg har salgskonto­rene både i Lyngdal og Kristiansa­nd en jevn økning. Det skjer samtidig som banken holdes sin sterke posisjon i hjemmebase­n Kvinesdal.

Kvinesdal Sparebank gikk 35 millioner i pluss i 2017. Det er 1,5 millioner bedre enn rekordåret 2016. Tilfredse kunder

– Når kundenes tilbakemel­ding også viser at de er svaert tilfreds med de tjenester banken tilbyr og den kundeservi­ce de oppnår ved sitt kundeforho­ld må vi vaere godt fornøyd med resultatet for 2017, sier Hermansen i pressemeld­ingen.

Kvinesdal Sparebank har gjennom snart 150 år hatt en sentral rolle i utvikling og moderniser­ing av lokalsamfu­nnet.

– Det er viktig for banken at det gror rundt oss, og vi ser stor verdi i alt som kan bidra til å styrke lokalsamfu­nnet, sier banksjefen.

Han opplyser at Kvinesdal sparebank i fjor bidro med sponsorstø­tte, naermiljøt­iltak og gaver for naermere 3 millioner kroner.

Andre tall

Den lokale banken oppretthol­dt sin privatmark­edsportefø­lje og samlet utlån til kunder utgjorde ved årsskiftet i overkant av 3,3 milliarder kroner. Privatkund­er utgjør i dag 81,2 prosent av kundemasse­n. Bankens rente- og kredittpro­visjonsinn­tekter utgjorde 1,64 prosent av gjennomsni­ttlig forvaltnin­gskapital.

Bankens forvaltnin­gskapital utgjør ved utgangen av 2017 cirka 2,8 milliarder kroner. En betydelig del av bankens utlån skjer via Eika Boligkredi­tt. Med denne inkludert utgjør bankens forvaltnin­gskapital 3,9 milliarder kroner.

Innskudd fra kunder utgjorde ved årsskifte ca 2,1 milliarder kroner, og resulterte i en innskuddsd­ekning på 92,1 prosent.

– På bakgrunn av bankens resultat i 2017 og den utvikling vi forventer oss fremover er banken bedre rustet enn noensinne til å møte våre kunders forventnin­ger og behov, uttaler Hermansen.

Det viser en god og stabil utvikling i bankens kjernevirk­somhet og bekrefter bankens solide posisjon. SVEIN HERMANSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Banksjef Svein Hermansen er strålende godt fornøyd med at Kvinesdal Sparebank gikk 35 millioner i pluss i fjor.
FOTO: MONA WIKØREN Banksjef Svein Hermansen er strålende godt fornøyd med at Kvinesdal Sparebank gikk 35 millioner i pluss i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway