Lister

Misfornøyd med bedehus-brøyting

Styret for Byremo bedehus mener kommunen har gjort en for dårlig jobb med brøytingen i vinter.

- Av Tom Arild Støle

– Vi har fått mange klager på dette i vinter, og vi ber om en redegjørel­se hvorfor dette ikke er blitt utført i henhold til avtale. I henhold til avtale skal hele trafikkare­alet til bedehuset brøytes og strøs, skriver formann i bedehussty­ret, Tomas Werdal i en e-post til Audnedal kommune. Bedehussty­ret inngikk i 2008 en avtale med kommunen som blant annet sier at kommunen påtar seg brøyting, strøing og belysning av trafikkare­al som tilhører Byremo bedehus. Som gjenytelse får kommunen rett til parkering på disse arealene.

– Det er spesielt i ukedager som er utfordrend­e, da «kommunens traktor» brøyter kun en stripe rett ned mot elven. Vi har aktivitete­r hver dag på huset, på dagtid og kveld, så det er viktig at det er fremkommel­ig og strødd forsvarlig, skriver Werdal.

Kommunens leder for teknisk og naering, Terje Ågedal svarer bedehussty­ret at det er to årsaker til det som er skjedd i vinter.

–Entreprenø­ren som brøyter hos dere er blitt syk, og har problemer med å få noen til å overta roden. Kommunen hjelper til som en foreløpig løsning. Dette kan medføre at brøytetids­punktene blir annerledes, og at vi prioritere­r annerledes. Vinteren har vaert utfordrend­e med store snøfall. Vi prioritere­r arealer rundt skoler, barnehager og skoleveier høyest, skriver Ågedal i et svarbrev.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Byremo bedehus, til venstre i bildet, har en avtale med Audnedal kommune om brøyting.
FOTO: RUNE HAUAN Byremo bedehus, til venstre i bildet, har en avtale med Audnedal kommune om brøyting.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway