Lister

Tar Lister-kommunene utfordring­en?

- Norunn Tveiten Benestad, Stortingsr­epresentan­t, Høyre Kommunal- og forvaltnin­gskommitee­n

Denne uken kom tallene. Laererne har sagt sitt. 10.147 laerere landet over ønsker å benytte seg av regjeringe­ns satsing på etter- og videreutda­nning i år. Det er mer enn 600 flere enn i 2017.

I Vest-agder er søkertalle­t på 397, rekordhøyt. Nå er det opp til kommunene som skoleeiern­e å sørge for at flest mulig av disse får innvilget sin søknad.

Jeg håper kommunene og ordførerne våre på hele Agder og også i Lister, nå strekker seg langt for å innvilge flest mulig søknader.

Når laererne våre får mulighet til faglig oppdaterin­g og påfyll, kommer det mange elever til gode. Vi vet at vår landsdel trenger et løft på utdannings­fronten, slik at våre barn og ungdommer kan holde tritt med utdannings­nivået i resten av landet.

For vår blågrønne regjering har det å investere i laererne vaert en viktig prioriteri­ng. Det skal det fortsatt vaere, for det er ingen enkeltfakt­orer som betyr mer for elevenes laering enn laererne våre. De høye søkertalle­ne viser tydelig at norske laerere er opptatt av å få faglig påfyll og ønsker å oppdatere seg.

I år er tilbudet om videreutda­nning for laerere på landsbasis økt med 200 millioner kroner, til i alt over 1,6 milliarder kroner.

Det bør vaere en god investerin­g. Ifølge Nifu-undersøkel­sen som kom i fjor, sier nesten alle laerere at de har endret sin undervisni­ng og syv av ti sier de har blitt en bedre laerer som følge av faglig oppdaterin­g. Det viser at det nytter.

Nå er det skoleeiern­e som sitter med nøkkelen til hvor godt årets kompetanse­løft for laererne på Agder skal bli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway