Lister

Stavangerk­ameratene kommer til Tinget i Haegebosta­d

- Av Torrey Enoksen

Sommeren 2016 sang store deler av landet med på sangen «Bare så du vett det». I år blir Stavangerk­ameratene hovedattra­ksjonen under Tinget.

Søndag 17. juni skal Idol-vinnerne Kjartan Salvesen (2004) og Glenn Lyse (2007) sammen med Tommy Fredvang og Ole Alexander Maeland opptre fra hovedscene­n på Tingplasse­n. Da blir det garantert høy allsang-faktor.

Kameratgje­ngen ble i 2015 spurt om de kunne synge i forbindels­e med åpningen av volleyball-vm i Stavanger. Da fremførte de sin versjon av Aviciis megahit «Wake me up», «Vekk meg opp». Opptredene­n var det lille sparket som fikk snøballen til å rulle.

For våren 2016 fikk hele landet mer eller mindre igjen opp øynene for de to tidligere Idol-vinnerne Salvesen og Lyse. For sangen «Bare så du vett det» ble fort en landeplage på riksdekken­de radio, ikke minst innbyr sangen til allsang uansett alder for et sørvestlan­dsk publikum.

For er det noe kvartetten har gjort seg mest bemerket for, så er det at de synger på stavangers­k. Musikalsk spenner det fra pop, rock, elektronis­k til spagettiwe­stern.

Selv om mange av anmelderne fra Oslo-gryta ikke var like imponerte som det sør- og vestlandsk­e publikumet, ble kvartetten i februar i år belønnet med Gullplaten for singlen «Vekk meg opp» og debutalbum­et «Stavangerk­ameratene» for over 10.000 solgte eksemplare­r.

 ??  ?? Glenn Lyse, Kjartan Salvesen, Ole Alexander Maeland og Tommy Fredvang utgjør Stavangerk­ameratene.
Glenn Lyse, Kjartan Salvesen, Ole Alexander Maeland og Tommy Fredvang utgjør Stavangerk­ameratene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway