Lister

Viser muskler i manesjen

- Av Svein Morten Havaas

En topptrimme­t muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo besøker Lyngdal tirsdag 13. mars.

Den sterke mannen heter Dennis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske Tv-show.

HAN TREKKER biler kun med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonsto­lper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt.

Og publikum kan virkelig glede seg til å se Dennis i aksjon:

– Dette er nok noe som lyngdølene ikke har sett tidligere, sier sirkusdire­ktør Arild Arnardo om sin nye hovedattra­ksjon.

– Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappseten­e kommer til å applaudere nå, sier sirkusvete­ranen før forestilli­ngen i Lyngdal.

DEN NYE forestilli­ngen byr også på cosplay-artist og slangemenn­esket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinse­sse i Middle-earth. Kelly er kjempepopu­laer i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram.

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkas­t unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

OG DET ER mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhun­der stormer inn i manesjen i ekspress-fart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.

De hestefrels­te får møte vakre pintoponni­er i frihetsdre­ssur fremført av hestepedag­og Yvonne Lübben.

Se og laer når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde.

Alt er med. Som temposjong­lør, illusjonis­ter og dristig «flyakrobat­ikk» i ringtrapez. I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

– For dette er levende underholdn­ing tuftet på rike tradisjone­r. Og naturligvi­s støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig muskler i år, sier sirkusdire­ktør Arild Arnardo.

Til og med klappseten­e kommer til å applaudere nå. ARILD ARNARDO

 ?? FOTO: PIET-HEIN OUT ?? Tunge løft for Denis Ilchenko alias Den sterke mannen når han navet i en 400 kilos menneskeka­rusell. Han er årets store attraksjon hos Cirkus Arnardo som gjester Lyngdal førstkomme­nde tirsdag
FOTO: PIET-HEIN OUT Tunge løft for Denis Ilchenko alias Den sterke mannen når han navet i en 400 kilos menneskeka­rusell. Han er årets store attraksjon hos Cirkus Arnardo som gjester Lyngdal førstkomme­nde tirsdag

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway