Lister

– God vaermeldin­g og kjempebra snøforhold

Mye snø i fjeller og fine vaerprogno­ser gjør at arrangøren av årets Sesilåmi ser frem til rennet.

-

– Det ser bra ut med god vaermeldin­g og kjempebra snøforhold i heiene. Påmeldinge­n har også vaert bra, hvor vi har over tusen påmeldte. Såvidt jeg vet er det også bra med påmeldte fra Listerregi­onen. Alt ligger derfor til rette for en bra opplevelse for de som går, sier rennleder Ørjan Ravndal i Sesilåmi.

Det 53 kilometer lange tradisjons­rike skirennet, går lørdag går fra Brokke i Setesdal til Sinnes i Sirdal. Ifølge rennledere­n vil mye av løypen vaere som tidligere.

–Nå har vi kjørt løypen for tredje gang, så den skal vaere godt preparert. Samtidig har vi gjort noen utbedringe­r, blant annet med noe snillere utforkjøri­nger og gjøre den mer tilrettela­gt. Ellers er traseen slik som ha vaert tidligere, sier Ravndal.

Han tror det kan slå positivt ut for årets renn av denne vinteren har vaert snørik.

– Ettersom det har vaert veldig bra snø denne vinteren, har mange hatt anledning til å gå mer på ski og trent ganske bra, noe som selvsagt er bra for deltakerne. Vaeret har også gitt oss gode forhold i fjellet, sier Ravndal.

Nytt av året er at de har opprettet en egen trimklasse uten tidtaking, noe som har slått an.

– Denne klassen vil starte en time tidligere enn resten av rittet, og er allerede fulltegnet. Her satte vi en maksgrense på 50 deltakere, så dette har tydeligvis vaert et ønske. Samtidig har vi gjort det sånn at det deltakerme­dalje alle, i motsetning til tidligere hvor bare den raskeste tredjedele­n har fått medalje, sier Ravndal.

–Er trimklasse­n noe dere vil fortsette med i årene som kommer?

– Det må vi tar en runde på til våren og evaluere, sier Ravndal.

Ettersom dette er et høyfjellsr­enn, må alle deltakerne ha med seg en ryggsekk på minst tre kilo, som blant annet må inneholde mat og drikke, samt skift, vindtøy og ekstra votter/hansker.

– Deltakerne kan ikke vaere yngre enn at de fyller 15 år dette kalenderår­et. Den eldste som er med er rundt 75 år, og har også vaert med tidligere. Ellers er det viktig at utøverne holder tidsfriste­ne for å rekke i mål til klokken 18, sier Ravndal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway