Lister

Drømmescor­ing på ny bane

-

Ballen bare steg og steg. Karl Mathingsda­ls prosjektil av en scoring mot Våg i 2014 glemmer man ikke så lett.

FIL hadde nettopp tatt farvel med Kjørestad. Kampen lørdag 16. august 2014 var match nummer to i Alcoaparke­n. Karl Mathingsda­l hadde aldri scoret mål på seniornivå for FIL.

Når han først skulle score for de grønne og hvite, gjorde han det på skikkelig vis. Kampen var 22 minutter da han traff klokkerent og dundret ballen i vinkelen fra over 20 meter. Å ta bilder av slike scoringer er ikke enkelt, men som man ser leverte fotograf Olav Hoel også en prestasjon på øverste hylle.

Ni minutter senere brukte Karl Mathingsda­l pannebrask­en etter corner. Knallhardt headet han FIL opp i 2-0 ledelse.

Det var deilig, helt topp. Det første målet var et skikkelig stjernetre­ff. Det er gøy å score slike mål. På 2-0 var det Magnus som slo en flott corner som jeg headet i mål, sa Mathingsda­l.

Trener Paal Meyer hadde bare gode ting å si om tomålsscor­eren.

Karl er anleggsmas­kinfører, og det er han jaggu på banen også. Han var helt fantastisk. Det var et herlig skudd, og i tillegg var han konge i lufta. Dette var moro både for Karl og laget, sa Paal Meyer.

FIL vant kampen 5-0, etter scoringer etter pause av Karl Rødseth, Stian Tverstøl og Dani Alashoti.

FIL stilte dette laget: Srdan Peselj, Joachim Buch, Henning Tønnessen, Sindre Gåseland, Karl Mathingsda­l, Frederik Tveit, Karl Rødseth, Magnus Holmen, Aksel Vågsvoll, Stian Tverstøl og Josva Andersen. Innbyttere: Dani Alashoti, Markus Løkke-øwre, Viggo Tønnessen, Martin Buland, Atle Rafoss, Tore Westmoen og Stian Tønnessen.

Kampen mot Våg var et av få lyspunkt i 2014. FIL endte sist i 4. divisjon, men rykket ikke ned. Toppscorer ble Josva Andersen med 13 mål.