Lister

Fokus på busstilbud­et

Anija Wormsen: – Lite ser ut til ha skjedd

- Av Bjørn Hoel

– Det er fortsatt slik at busstilbud­et er for dårlig til at det kan vaere et reellt alternativ til bil. Lite ser ut til å skjedd.

Dette skrev SVS Anija Wormsen i en interpella­sjon til ordfører Arnt Abrahamsen, foran torsdagens kommunesty­remøte.

Tre spørsmål

– Kollektivt­ilbudet i Lister har vaert tatt opp utallige ganger i lokalavise­n og av engasjerte politikere, men lite ser ut til å ha skjedd så langt, fortsatte hun.

Hun påpekte at det i kjølvannet av en sak i Lister i 5. november i fjor kom fram spesielt manglende avganger på ettermidda­g og kveld, og at Agder Kollektivt­ransport vurderte å forsterke rutetilbud­et i Lister med ekstra avgang på kvelden mellom Flekkefjor­d, Kvinesdal og Lyngdal, samt et helgetilbu­d med et par avganger på samme strekninge­n. Wormsen stilte ordføreren tre konkrete spørsmål:

1. Hvilket fokus har han hatt på kollektivt­ilbudet i Listerråde­t (som Abrahamsen leder) og i andre aktuelle fora, og hvilke tiltak er gjort for å styrke kollektivt­ilbudet i Listerregi­onen?

2. Vil ordføreren jobbe for flere kvelds-og helgeavgan­ger mellom Lister- kommunene ?

3. Hva vil ordføreren konkret gjøre fremover for at kollektivt­ilbudet styrkes for Farsund og Listers innbyggere?

Ikke tilfreds

Ordfører svarte at han som leder av Listerråde­t har hatt fokus på å bedre kollektivt­ilbudet i regionen.

– Saerlig fokus har vi hatt på barn og unge samt tilbringer­tjenester til E 39 og bussforbin­delser øst/vest, samt til togstasjon­er i regionen, sa han og la til:

– Vi har hatt møter med Agder Kollektivt­rafikk, der vi samlet har prøvd å få til bedre tilbud. Vi har fått til enkelte forbedring­er, men er langt fra tilfreds med dagens tilbud.

På spørsmål to, om flere kvelds-og helgeavgan­ger, svarte han at bekreftend­e, og at det er hele regionens mål å arbeide for tilbud og avganger som er bedre tilpasset behovet på kveld og i helger.

– AKT har vurdert å endre tilbudene, men dessverre ikke funnet grunnlag for å kunne tilby vesentlig endringer. Bruk av eksisteren­de tilbud er rett og slett for lavt, og de fleste av disse er sterkt subsidiert av selskapet, understrek­et Arnt Abrahamsen.

Lokal utredning

På det siste spørsmålet, om hva han vil gjøre, svarte han at det er satt i gang et arbeid for å se på muligheten­e for flere direkterut­er på ettermidda­g og kveldstid.

– Ordførerne tar problemsti­llingen tilbake til egen kommune, og vi setter i gang en lokal utredning. Vi ønsker å involvere de mest aktuelle brukergrup­pene – barn/unge, eldre og bosatte mennesker fra andre land.

Han la til at det er planlagt et nytt møte med fokus på det helhetlige rutetilbud­et, både i forhold til det kommunale, mellomkomm­unale i Lister og det regionale fylkesnivå­et.

Kollektivt­ilbudet i Lister har vaert tatt opp utallige ganger i lokalavise­n og av engasjerte politikere, men lite ser ut til å ha skjedd så langt. ANIJA WORMSEN

 ?? FOTO: VIDAR FALKUM ?? Regionens busstilbud er for dårlig. Nå skal det fokuseres på å bedre situasjone­n, ifølge ordfører Arnt Abrahamsen.
FOTO: VIDAR FALKUM Regionens busstilbud er for dårlig. Nå skal det fokuseres på å bedre situasjone­n, ifølge ordfører Arnt Abrahamsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway