Lister

Vurderer storprosje­kt i nabokommun­e

-

– Dette kan bli stort. Vi snakker 50 ansatte innen fem år, sier Eivind Rødland.

Siden 2015 har Rødland og kompanjong Tor Egil Rossevatn drevet Haegebosta­d-firmaet Heile AS med kontor i Eiken. De jobber over hele Lister-regionen, men mener deres egen kommunes sakshåndte­ring stikker seg klart ut i negativ retning.

– Vi vurderer å flytte firmaet vårt og et nytt firma vi har på gang til Kvinesdal eller Lyngdal. Der er det gode til å tilrettele­gge, her oppe er det ikke mulig å få til noe, mener Rødland.

Heile AS søkte nylig om å overta 30 mål av industriom­rådet på Jåddan vederlagsf­ritt. I forrige uke kom avslaget fra kommunen.

– Det var en annen aktør som fikk 30 mål vederlagsf­ritt i 2015. Vi søkte om det samme, og i motsetning til på Gumpejorde­t, sa vi denne gangen ingenting om formålet.

Kommunen svarte med at de ønsker 11 kroner per kvadratmet­er og vil dessuten ha planer for hva duoen skal bruke tomta til.

– Jeg tenker at vi ikke får tomta uansett, så hvor mye tid skal jeg bruke på det? Planen vår er å starte opp et nytt konsept som kan bli til 50 mann om fem år.

–Men du vil ikke gi kommunen konseptet ditt?

– Nei, fordi jeg blir irritert av at de ikke spiller på lag som en kommune bør. Jeg sier ikke noe om konseptet, men flytter det heller til en av nabokommun­ene.

Han viser til Haegebosta­ds slagord «Sammen om en positiv utvikling», og mener dette er langt fra virkelighe­ten.

– Hvis du prøver å få til noe i denne kommunen, er de veldig negative. Jeg mener alt som kan skje i en kommune er positivt.

Han viser videre til byggefelte­t Kollemo sør, som hans firma står bak. Etter at arkeologen­e skar bort 27 mål, sitter nå Heile AS igjen med 20 mål de disponerer i feltet. Der er de klare til å opparbeide området for ti eneboliger/leilighete­r.

–Nå har vi ventet ett år på tilbakemel­ding fra kommunen når det gjelder hvordan de vil løse påkobling av vann og kloakk. Vi har purret på dem og spurt om de kan få det til eller om vi må bygge et privat anlegg, men de er så trege. De skriker etter at det må skje noe, men hver gang stopper det opp hos dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway