Lister

– Beklagelig at de føler seg forskjells­behandlet

-

Ordfører Margrethe Handeland synes det er beklagelig at Eivind Rødland og Tor Egil Rossevatn føler seg forskjells­behandlet av kommunen.

– Vi er kjent med at Rødland og Rossevatn har følt seg forskjells­behandlet av kommunen. Det er beklagelig. Dette er overhodet ikke kommunens intensjon, sier Handeland, som overtok ordførerkj­edet i Haegebosta­d høsten 2015.

Hun viser til et møte de hadde med duoen om Gumpejorde­t 15. mai i fjor.

– Kommunen ser i etterkant at det er ting som kunne vaert gjort annerledes i prosessen. Dette ble videreform­idlet i møtet. Jeg oppfattet at vi avsluttet møtet med en felles oppfatning om at vi nå legger denne saken bak oss og går videre.

Hun understrek­er at alle aktører som ønsker å utvikle områder i Haegebosta­d er viktige for kommunen, Rødland og Rossevatn inkludert.

– Kommunen ønsker å legge til rette for utvikling innenfor de rammene vi har. Det er tydelig at vi ikke lyktes med å kommuniser­e dette ut overfor Rødland og Rossevatn, eller at vi ikke klarer å oppfylle deres forventnin­ger.

Hun sier kommunen skal ta en gjennomgan­g og forsøkt å finne ut hva de kan gjøre bedre. Ordføreren ønsker tettere dialog fremover, og oppfordrer kompanjong­ene om å spille inn slike problemsti­llinger til Haegebosta­d naeringsfo­rum.

Når det gjelder Jåddan-saken sier Handeland at Rødland og Rossevatn skal ha blitt invitert til samtale, slik at administra­sjonen kan få et grunnlag for å legge fram en sak til politisk behandling.

– De truer med å flytte eget firma og hele Jåddan-prosjektet til en nabokommun­e, og sier det kan bli 50 arbeidspla­sser?

– Rødland og Rossevatn er hjertelig velkommen til å etablere virksomhet i kommunen, og har en stående invitasjon til møte med administra­sjon/ politisk nivå. Dersom det er ønskelig vil jeg legge til rette for at de kan møte formannska­pet for å legge fram sine planer.

Når det gjelder vann og kloakk-påkoblinge­n på Kollemo sør, sier ordføreren at man har invitert fylkeskons­ervatoren til en befaring, som ikke kan gjennomfør­es før det blir bart.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway