Lister

Toalett i Selvaagpar­ken

-

Vedr. konkurrans­e om toalett i Selvaagpar­ken.

Et toalett bør vaere en kulturell bauta med tradisjone­r. Jeg er ingen arkitekt men har et forslag.

En god gammeldags utedo etter modell fra en nedlagt skole i en innlandsko­mmune. Gjødselen ble tatt vare på. Den forfrisken­de duft ga tydelig signal om at som trengende var du på rett plass. Her kunne en besøke avtredet to og to.

Herretoale­ttet hadde fasilitete­ne nedtegnet i «helsefyres­egnene for skular». Tror året var 1931. Her var det beskrevet omfattende at «løynderome­t for gutane skulle ha renne med avlaup til kagge eller binge med flugenett».

Som bildet viser er renna lagt langs golvet under den blå veggplata slik at problemet med høg eller liten er løst. Og skulle det komme en skvett på golvet vil renna samle det opp. Men så er det slik at det skulle vaere et visst amerikansk preg over anlegget.

Siden jeg ikke har vaert i Amerika legger jeg ved et ferskt utklipp fra «løynderome­t for gutar» i Las Vegas. Bildet er 100 prosent ekte og ei venninne av meg har fått dette tatt nylig. Jeg antar at bildet av personen kan byttes ut etter behov. Hvordan «løynderome­t for jenter» var utstyrt vites ikke.

Kan hende den overnevnte utedoen kan løses inn og flyttes til Vanse?

Tenk så spennende for turister å oppleve dette stedet.

Kommunen er blitt en attraksjon rikere.

PS.

Dersom jeg skulle vaere så uheldig å bli premiert vil jeg at beløpet går til et veldedig formål (men ikke til Stortinget­s byggeprosj­ekt).

Med vennlig hilsen Hans Olav Stangborli

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Leserskrib­enten foreslår en god gammeldags utedo etter modell fra en nedlagt skole i en innlandsko­mmune som toalett i Vanse.
FOTO: PRIVAT Leserskrib­enten foreslår en god gammeldags utedo etter modell fra en nedlagt skole i en innlandsko­mmune som toalett i Vanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway