Lister

– Publikum ga oss vanvittig respons

- Av Bjørn Hoel

– Positivet har gjennomsyr­et dette prosjektet, sier initiativt­aker til «Blow your heads off» på Ekko, Tor Arve Barøy.

«Blow your heads off» heter altså konseptet som gikk av stabelen for nesten fullt hus på Ekko i Farsund fredag kveld.

– Konserten er en god blanding av Lister-lokalt band, ispedd farsundsvo­kalister, påpeker Barøy. Selv er han kvindøl, men flyttet til Spind for et par år siden.

Han forteller at konserten var et resultat av en miniturne, som startet i Lyngdal kulturhus i slutten av januar, forsatte i Kvinesdal i februar og altså Farsund og Ekko fredag.

BARØY OPPLYSER at fokuset er klassisk rock, gjerne ispedd brass, altså messingins­trumenter.

– For 20 år siden gikk jeg på brasslinja, og har alltid likt brass. Rock and roll og messing gir en utrolig kraft, forteller han.

På spørsmål om hva han selv likte best, svarer han:

– Alle som var med var veldig ode. Men skal jeg trekke fram en, så blir det kanskje Jostein Kydland, som imponerte stort da han fremførte låter av Van Morrison.

– Ellers var det et utrolig spenn, understrek­er han.

HAN FREMHEVER også det gode samarbeids­klimaet blant de som er med.

– Alle som har forsøkt å lage noe som dette kan oppleve at det strander på grunn av personlige konflikter. Men her har det ikke vaert noe. Positivite­t har gjennomsyr­et dette prosjektet, fra deltakere til publikum, sier han.

Selv om det ikke var helt fullt på Ekko føltes det sånn, ifølge Barøy.

– Publikum ga oss vanvittig respons, sier han.

DET ER FØRSTE GANG et slikt arrangemen­t gjennomfør­es i regionen, men Barøy har ingen planer om å la det vaere med det.

– Jeg er ganske sikker på at dette ikke var siste gang. Vi håper jo at det blir en tradisjon. For det var utrolig gøy.

Han påpeker at en viktig forskjell med å gjøre slike ting i et kulturhus framfor i en pub, er at 90 prosent følger med kulturhus, mens kanskje 20 prosent følger med i en pub eller bar.

– Men det er gøy å spille på pub også altså, sier han.

 ?? FOTO: ØYSTEIN MIKALSEN ?? Jostein Kydland på scenen på Ekko i Farsund sammen med gitarist og initiativt­aker Tor Arve Barøy.
FOTO: ØYSTEIN MIKALSEN Jostein Kydland på scenen på Ekko i Farsund sammen med gitarist og initiativt­aker Tor Arve Barøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway