Lister

– Det var veldig langt

Bård og sønnene fullførte Sesilåmi med glans

- Av Tom Arild Støle

Elias Bulaeg (15) hadde ikke tid til å vente på pappa Bård (43) og lillebror Benjamin (14). Han skulle vinne veddemålet med kompisen.

– Jeg konkurrert­e mot en kamerat. Den med dårligst tid skulle spandere en kebab på den andre. Jeg vant, smiler Elias etter å ha kommet i mål på Sesilåmi, for aller første gang.

– Fantastisk moro

15-åringen fra Lyngdal kom i mål på tiden 5.49.34, og vant veddemålet med god margin. Faren Bård M. Bulaeg og lillebrore­n Benjamin Bulaeg kom i mål på henholdsvi­s 6.35.06 og 6.35.07.

– Da det kom en gruppe med raske løpere som passerte oss i en lang motbakke et par mil ut i løypa, hengte jeg meg litt på dem. Det var da jeg gikk fra de andre. Jeg har jo trent litt i det siste, mest for å slå pappa, forteller 15-åringen, som hadde et mål på forhånd om å gå på under seks timer.

Bård M. Bulaeg syntes det var stas å gå Sesilåmi sammen med sønnene. Avtalen var å gå sammen fra start, og så fikk de se formen an underveis.

–Det var fantastisk moro å gå med guttene. Og jeg er veldig stolt av dem begge, saerlig Benjamin. Han kjempet godt den siste delen av løypa, sier 43-åringen.

Selv har han gått Sesilåmi to ganger tidligere, i 1993 og i 2008. Før lørdagens renn anslår han at og sønnene hadde mellom åtte og ti treningstu­rer.

– Føret var greit. Det var lite vind, og litt tåkete på toppen. Men så klarnet det opp da vi kom på Sirdal-siden. Det var en flott tur, sier Bård.

Han gikk på såkalte felleski, og slet med litt dårlig feste i deler av løypa.

Peanøttsmø­r

– Turens høydepunkt var da vi kom til området rundt Øyuvsbu, og fikk i oss en skive med peanøttsmø­r. Den ga skikkelig god effekt. Og så var det også godt å komme til siste matstasjon, og vite at det kun var en mil igjen, legger 43-åringen til.

Benjamin Bulaeg (14) var en av de yngste som deltok i årets Sesilåmi. Han fikk det tungt på slutten.

– Det var veldig langt. Jeg var skikkelig sliten på slutten, og det var en kjempedeil­ig følelse å passere mållinjen. Det var så vidt jeg klarte å komme over, sier Benjamin, som ikke lot seg skremme av blodslitet over fjellet.

– Det kan godt vaere at jeg blir med neste år, legger han til.

«Sesilåmi-dronning»

Sesilåmi ble vunnet av Sjur Obrestad Gabrielsen fra Sandnes IL. Han gikk i mål på tiden 2.38.37. Raskeste dame var Linn Ravndal fra Gjesdal IL, som gikk på 3.14.43.

Raskeste løper fra Listerregi­onen var Tomas Nordli fra Flekkefjor­d skilag. Han hadde 49. raskeste tid totalt, med tiden 3.21.54. Raskeste dame fra Lister var Solvor Kleggetvei­t fra Eiken IL. Hun kom på 11. plass i dameklasse­n med tiden 3.45.57.

Det kan også nevnes at Ingeborg Haughom (69) fra Flekkefjor­d skilag gikk i mål på spreke 5.17.16. 69-åringen, som omtales som «Sesilåmi-dronningen», gikk turrennet for 37. gang, og er den av damene som har deltatt flest ganger.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Bård M. Bulaeg (43) fra Lyngdal fikk med seg sønnene Benjamin (14) og Elias (15) til å gå det 52 kilometer lange turrennet Sesilåmi lørdag. De var strålende fornøyd etter målgang.
FOTO: PRIVAT Bård M. Bulaeg (43) fra Lyngdal fikk med seg sønnene Benjamin (14) og Elias (15) til å gå det 52 kilometer lange turrennet Sesilåmi lørdag. De var strålende fornøyd etter målgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway