Lister

– Dette skal vaere gøy

Fotballtur­nering for mindreårig­e asylsøkere

- Av Bjørn Hoel

Lørdag ble det for første gang arrangert fotballtur­nering for enslige mindreårig­e asylsøkere i Lyngdalsha­llen.

– Dette skal vaere gøy. De skal ikke tenke på at det er så viktig å vinne, men at de blir kjent med andre og at de blir aktivert, sier Tarik Queshua, som var med på arrangørsi­den. Til daglig er han tilknyttet mottaket i Kvås.

Elleve lag var med, blant annet tre lag fra Lyngdal og to fra Kvås. Det var også med lag fra bofellessk­ap i både Lindesnes, Mandal, Flekkefjor­d og Kvinesdal.

Barbro Aaberg fra Kvås var med å arrangere men hun spilte også for Kvås 1.

– Kvås vant sist, da vi hadde volleyball­turnering. Da var det to lag fra Kvås i finalen, sier Aaberg, få minutter før hun skulle ut på banen.

Hun fortalte at lagene var delt inn i to grupper. De to beste fra hver gruppe gikk videre til semifinale, og som til slutt endte opp i en finale.

– Entusiasme­n er helt kart større nå enn under volleyball­turneringe­n i høst, som ble arrangert i Mandal. Fotball er veldig populaert, sier Aaberg.

Hun kunne opplyse at det blir minst minst fire kamper på hvert lag.

Da vi var der tapte hennes lag med 1–0.

–Det var en dårlig kamp av oss, mente hun.

Avisen fikk en liten prat med en kar som heter Abraham, som spiller for Kvås 2. Laget hans hadde nettopp vunnet 2-1, mot Team Mandal.

–Jeg synes vi spilte bra, og jeg har god tro på at vi kommer til finalen, sa han.

– Jeg synes det er veldig fint at vi kan treffe andre som bor på mottak andre steder, fortsatte Abraham som til daglig bor i Lyngbygget i Lyngdal sentrum. På tribunen satt Lyngdal ordfører Jan Kristensen sammen med varaordfør­er i Mandal, Ingvild Wetrhus Thorsvik.

–Vi må jo støtte opp om de som spiller. Det er jo fem lag med fra Lyngdal kommune tilsammen, tre fra Lyngdal og to fra Kvås. Men det er ikke sikkert vi stikker av med seieren

Jeg synes vi spilte bra, og jeg har god tro på at vi kommer til finalen. Jeg synes det er veldig fint at vi kan treffe andre som bor på mottak andre steder. ABRAHAM På KVÅS 2

for det, uttalte Jan Kristensen.

I tillegg til fotball ble det også premieutde­ling hvor beste lag og beste spiller ble hyllet. Dessuten ble det servert internasjo­nal mat som en avslutning på dagen.

 ??  ?? Denne herlige gjengen heiet naturligvi­s på sitt favoritt-lag
Denne herlige gjengen heiet naturligvi­s på sitt favoritt-lag
 ??  ?? Abraham gjorde en god kamp for sitt lag, Kvås 2, som slo Team Mandal 2–1 i en jevn kamp.
Abraham gjorde en god kamp for sitt lag, Kvås 2, som slo Team Mandal 2–1 i en jevn kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway