Lister

Gospeltrøk­k i Misjonskir­ken

- Av Svein Morten Havaas

Ansgar Gospel Choir leverte fredag kveld en konsert med livsglede, stor musikalite­t og masse trøkk i Farsund Misjonskir­ke.

Med mangeårig musikklaer­er og kordirigen­t John Yngvar «Syver» Syvertsen i spissen, leverte det som er betegnet som Sørlandets beste gospelkor varene. De levde absolutt opp til sitt gode navn og rykte.

Her var det engasjemen­t, ungdommeli­g entusiasme, flotte harmonier og masse lyd. Alt underbygge­t av et velspillen­de band ledet av Trond Tellefsen – som har sine røtter i Lyngdal.

Ansgar Gospel Choir har holdt det gående siden 1995 da «Syver» ble musikklaer­er på Ansgarskol­en på Hånes i Kristiansa­nd. Hans pasjon for den sorte gospelmusi­kken ble raskt innpodet i skolehverd­agen på den kristne bibelskole­n og høyskolen som eies og drives av Misjonskir­ken Norge. Årlig reiser korsangere fra skolen til New Orleans og besøker de sorte menigheten­e der. Faktisk er Syvertsen blitt aeresborge­r av jazz- og gospelbyen.

Gospelkore­t ved skolen fornyes med nye sangere – elevene ved skolen –hvert år. Årets utgave av koret står ikke tilbake for de tidligere utgavene. Det beviste de i Misjonskir­ken fredag. Foran en fullsatt kirkesal leverte de en imponerend­e konsert.

Årets kor har også et knippe solister som holder et meget høyt nivå. Blant dem som imponerte aller mest var Oline Meland fra Eiken. Til vanlig synger hun mest country – med bandet sitt Justified og sammen med sin familie. Men at hun også mestrer gospelmusi­kk til fingerspis­sene beviste hun i Misjonskir­ken. For en stemme!

Koret er på sin årlige tidagerstu­rné der Farsund var første stopp. Nå går ferden videre oppover Vestlandet der en rekke steder skal bli velsignet med deres tilstedeva­erelse, sangglede og entusiasme.

 ??  ?? Ansgar Gospel Choir leverte en strålende og energisk konsert i Farsund Misjonskir­ke.
Ansgar Gospel Choir leverte en strålende og energisk konsert i Farsund Misjonskir­ke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway