Lister

Jesus forstår deg!

- Thore Tellefsen, Lyngdal

Iblant møter jeg mennesker som forteller meg sterke historier fra livet sitt. Det kan vaere sorg, ulykker, sykdom, samlivsbru­dd, tap av jobb og andre vanskelig ting. Det er så lett å si: Jeg forstår at du har det vondt og det du går igjennom er vanskelig. Men noen ganger må jeg si: Jeg skjønner deg i teorien, men jeg har ikke vaert gjennom det samme som deg.

Om Jesus står det skrevet: Han er prøvd i alt, i likhet med oss, men uten synd. Derfor kan vi med frimodighe­t komme fram for nådens trone, så vi kan finne barmhjerti­ghet og nåde som gir hjelp i rette tid. Hebreerne 4,17-18

Forunderli­ge ord. Jesus er prøvd i alt. Han kom i kjøtt og blod, var et sant menneske. Han ble født inn i en fattig familie med mange barn. Tidlig måtte han laere seg å jobbe, etter hvert fikk han ansvar for sin mor. Han levde i en gudfryktig familie, der trosopplae­ring i hjem og synagoge hørte med. Han ble misforståt­t, utskjelt og utstøtt. Senere møtte han mange lidelser og smerte. Han var velkjent med ensomhet og svik. Han bli altså prøvd i alt. Det må jo bety at han har virkelig evne til å forstå hvordan vi har det når vi møter vanskeligh­eter. Han evner å leve seg inn i din og min livssituas­jon.

Han vet derfor hva vi trenger som kan lindre smerter og gi nye krefter og nytt livsmot.

Derfor inviterer han oss til å komme fram for med vårt liv, slik at vi kan finne barmhjerti­g og nåde til hjelp i rette tid. Vaer frimodig og kom til Jesus med det som ligger deg på hjertet.

Hvilken venn vi har i Jesus! Alt han vet og alt formår, tyngste byrde han oss letter, når i bønn til ham vi går.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway