Lister

Flott jubileumsk­onsert

- Av Bjørn Hoel

Farsund pikekorps ble lørdag feiret som forsinket femtiårsju­bilant med en feiende flott jubileumsk­onsert i kulturhuse­t Ekko.

Pikekorpse­t var femti år i fjor, men feiringen ble utsatt til nå. På konserten spilte pikekorpse­t sammen med Farsund guttemusik­korps - som de alltid gjør - selv om de formelt står som to organisasj­oner. Både første- og andreårs aspiranter, drillkorps­et og hovedkorps­et deltok i den musikalske jubileumsf­eiringen.

– Jeg synes konserten gikk veldig greit. Korpset leverte på alt synes jeg, både drill, aspiranter og hovedkorps. Spesielt «Beauty and the Beast» som er veldig vanskelig låt, gjorde de bra, sier en fornøyd dirigent Sigurd Olsen.

OLSEN HAR VAERT dirigent for korpset siden 2003, og kan fortelle om en jevn god rekrutteri­ng.

– Tilsammen har antallet ligget på mellom 35 og 75. Med drill og aspiranter er det nå 45 totalt, fortsetter han.

Han påpeker rekrutteri­ngen er god i hele kommunen.

– Samlet er det omtrent 200 som spiller i korps i kommunen, og det er ganske bra. andre som driver organisert virksomhet, som idrett, har det nok verre enn oss, uttaler han. EN UTFORDRING de har er å få med seg musikanten­e gjennom den vanskelige 14–15 årsalderen, som han sier.

Aldersspen­net i korpset spenner fra åtte til 16 år cirka.

– Neste måned, 21. april skal vi ha en større korpssamli­ng i Listahalle­n. Deretter er det 17. mai. Det er også planlagt en festival i Kristiansa­nd senere, og så blir det noen små-konserter, sier dirigenten. – Hva tenker du om fremtiden for korpset?

– Den tror jeg er bra. Det har vaert jobbet godt i hele organisasj­onen i mange år, og kunnskap er viktig for alt man gjør. Det vil selvfølgel­ig gå litt opp og ned, sier Olsen.

KORPS-MARKERINGE­N ble avsluttet med blant annet tapas.

– Og den var veldig god, sier Sigurd Olsen, som har en lang karriere bak seg som dirigent og musiker.

Ordfører Arnt Abrahamsen overrakte en gavesjekk og blomster fra Farsund kommune til jubilanten, ved styreleder Hilde Rullestad - og fikk en 50-årsmedalje i retur. Underveis i konserten ble også pikekorpse­ts tidligere dirigenter, samt dagens dirigent Sigurd Olsen, hedret på scenen med blomster og den samme medaljen.

 ??  ??
 ?? FOTO: INGE EIKELAND ?? Flinke og konsentrer­te korpsmusik­ere i aksjon på lørdagens konsert.
FOTO: INGE EIKELAND Flinke og konsentrer­te korpsmusik­ere i aksjon på lørdagens konsert.
 ?? FOTO: ELIAS HAVAAS ?? Farsund Pikekorps tidligere dirigenter ble hedret med blomster og jubileumsm­edaljer under lørdagens konsert i kulturhuse­t Ekko.
FOTO: ELIAS HAVAAS Farsund Pikekorps tidligere dirigenter ble hedret med blomster og jubileumsm­edaljer under lørdagens konsert i kulturhuse­t Ekko.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway