Lister

Fornøyd Lyngdal-trener

Lyngdal vant 1-0 over MK i Alcoaparke­n

- Av Tom Arild Støle

– Bedre enn forventet, sa Lyngdals spillende trener Tore Kristensen etter 1-0 over MK lørdag.

Til tross for at Lyngdal manglet flere sentrale spillere, ble det en komfortabe­l seier i lørdagens treningska­mp mot MK.

– Dette var bedre enn jeg hadde forventet, selv om MK helt sikkert har mer å gå på enn det de presterte i dag. Før kampen fryktet jeg nok litt at vi skulle slite med å holde sammen, men ungguttene klarte seg bra, sier Lyngdal-trener Tore Kristensen.

Lyngdal måtte klare seg uten de tre sentrale Sanden-brødrene. Også André Ubostad sto over, på grunn av sykdom. Lyngdølene måtte derfor ta i bruk flere juniorspil­lere på kunstgress­et i Alcoaparke­n.

Kampen skulle egentlig spilles i Lyngdal, men der var brøytekant­ene for tett inn på banen. Derfor ble kampen flyttet til Farsund.

– Jeg synes vi var ganske trygge og gode. Det ser ut til at vi har litt flere strenger å spille på i år i forhold til i fjor, mener Kristensen.

Han føler Lyngdal begynner å bli godt rustet til seriestart. I fjor kom laget på andreplass på 4. divisjonst­abellen, mens den gamle storheten MK havnet på sjetteplas­s.

Førstkomme­nde torsdag spiller Lyngdal treningska­mp hjemme mot Våg, før alvoret braker løs med første kvalifiser­ingsrunde i cupen, borte mot Eiger FK.

– Det blir nok helt sikkert en jevn kamp. Men vi har veldig lyst til å gå videre til andre kvalifiser­ingsrunde, og så til første ordinaere runde, med forhåpentl­igvis

Start på andre banehalvde­l på Lyngdal stadion, sier Tore Kristensen.

Kampen mot MK på lørdag ble ikke den store sjanse-bonanzaen. Lyngdal hadde imidlertid de fleste og de farligste sjansene.

Det avgjørende målet kom imidlertid på straffespa­rk. Andreas Gysland ble lagt i bakken innenfor 16-meteren, ifølge dommeren, til store protester i Mk-leiren.

Veteranen Espen Haegeland var sikkerhete­n selv da han dundret ballen i mål fra 11-meteren, helt nede i hjørnet, og utagbart for MKS keeper.

Lyngdal har nå slått både Vigør og MK i treningska­mper så langt i vinter. Det er også blitt en 5–3-seier mot FIL, og 0–2-tap for 3. divisjonsl­aget Brodd i Stavanger.

 ??  ??
 ??  ?? Lyngdal, her anført av Andreas Gysland og Magnus Holmen (til høyre) slo MK 1-0 i lørdagens treningska­mp i fotball i Alcoa Miljøpark i Farsund.
Lyngdal, her anført av Andreas Gysland og Magnus Holmen (til høyre) slo MK 1-0 i lørdagens treningska­mp i fotball i Alcoa Miljøpark i Farsund.
 ??  ?? Veteranen Espen Haegeland ble matchvinne­r da Lyngdal slo MK .
Veteranen Espen Haegeland ble matchvinne­r da Lyngdal slo MK .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway