Lister

Investerer hos Vollvik

- Av Karl Birger Saelør

Racerkjøre­r Roar Lindland skal ha investert millionbel­øp i Vollvik-selskap.

Racerkjøre­r Roar Lindland fra Lyngdal har ifølge Dagens Naeringsli­v investert to millioner kroner i Idar Vollviks app-selskap Digital Group.

I begynnelse­n av februar skrev avisen at investor og telegründe­r Idar Vollvik hentet seks millioner kroner til selskapet som står bak appen hans, Geddit. Dette for å få fart på arbeidet med appen, etter at utvikling og lansering er blitt kostbart og tidkrevend­e.

Nå henter Vollvik nye millioner til appen. Gjennom en emisjon til tre kroner aksjen kommer fire millioner kroner i frisk kapital inn i selskapet.

Roar Lindland (40) er den som tegner seg for flest aksjer og putter to millioner kroner i selskapet.

– Han reiser verden rundt for å konkurrere i baneløp for Porscher, og driver også et av de største maskinentr­eprenørsel­skapene på Sørlandet, Lindland Maskin, skriver Dagens Naeringsli­v, som ikke har fått kommentare­r fra Roar Lindland til saken.

Ved utgangen av 2016 hadde Lindland en formue på 14,2 millioner kroner. De to foregående årene hadde han også en formue på over ti millioner kroner.

Idar Vollvik (50) bygget opp mobilselsk­apet Chess, som han solgte til Teliasoner­a i 2005. Han tjente totalt rundt én milliard kroner på Chess. Pengene investerte han bort i aksjemarke­det.

Mange av hans selskaper er blitt begjaert konkurs flere ganger, men han har klart å redde seg unna hver gang. Planen var å gjenta Chesssukse­ssen med Ludo Mobil, men dette falt i fisk. Nå satser Vollvik på appen Geddit.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E ?? Roar Lindland skal ha investert to millioner i Idar Vollviks app-selskap Digital Group .
FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E Roar Lindland skal ha investert to millioner i Idar Vollviks app-selskap Digital Group .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway