Lister

Eneste kvinnelige rådmannsøk­er

Ni menn, en kvinne – to anonyme søkere

- Av Svein Morten Havaas

Ni menn og en kvinne har søkt rådmannsjo­bben i Farsund kommune.

Blant kandidaten­e finner vi to av søkerne til jobben som rådmann i Kvinesdal, nemlig lyngdølen Jens Arild Johannesse­n (56), som i dag er rådmann i Evje og Hornnes kommune i Aust-agder og som før det var kultursjef i Lyngdal, samt daglig leder i Listerråde­t, Svein Vangen (59). Sistnevnte har vaert ansatt i Farsund kommune før - som kommunalsj­ef for oppvekst.

En kvinne

Enhetslede­r på Farsund omsorgssen­ter, Birte Aagedal Rafoss (43) er eneste kvinnelige søker på rådmannsjo­bben etter Vidar Torsøe, som snart tiltrer som banksjef for Kvinesdal sparebank.

Øvrige lokale søkere er leder for NAV Farsund Arne Tregde (47), konsulent Stein Taanevig (57) som også er en profilert, lokal skytter i Farsund skytterlag, samt juridisk rådgiver i Farsund kommune Alf Johnny Iddeland (45).

To hemmelige

De to siste av de åpne søkerne er Frank Westad (55) fra Stavanger som er leder for en prosjektst­ab, samt kompanisje­f Saehaend Bazmi-rasekh (28) som bor i Øverbygd i Troms.

Alder og bosted på de to søkerne som har fått innvilget anonymitet på søkerliste­n er ikke oppgitt. Regionavis­en Lister har bedt om å få innsyn i disse opplysning­ene, men personal- og organisasj­onssjef i kommunen, Olaf Eikeland, opplyser at man ikke ønsker å gå ut med mer informasjo­n om disse to.

Prosessen

Skagerak Consulting AS bistår Farsund kommune i jakten på Vidar Torsøes erstatter. Som Lister24 tidligere har skrevet er det satt av 300.000 kroner til denne konsulenth­jelpen.

Det er tidligere politisk vedtatt at et intervjuut­valg bestående av tre politisk valgte medlemmer og en ansattrepr­esentant skal samarbeide med rekrutteri­ngsbyrået om å få finne den best egnede kandidaten blant søkerne. Utvalget består av Karsten Turøy (tillitsval­gt i Utdannings­forbundet), ordfører Arnt Abrahamsen (Ap), samt formannska­psmedlemme­ne Ingrun Eikeland (KRF) og Beate M. Johnsen (V). Personal- og organisasj­onssjef Olaf Eikeland skal bistå utvalget i deres arbeid.

Intervjuut­valget fremmer forslag til innstillin­g på hvem som bør få rådmannsjo­bben til administra­sjonsutval­get, som videre innstiller overfor kommunesty­ret som er den instansen som foretar endelig tilsetting­svedtak.

12. april

– Rekrutteri­ngsutvalge­ts foretrukne prosesspla­n er å kunne ha sin anbefaling klar i slutten av mars, innstillin­gsvedtak i administra­sjonsutval­get første uken i april og endelig vedtak om ansettelse i kommunesty­ret 12. april, sier Farsund kommunes personal- og organisasj­onssjef, Olaf Eikeland overfor regionavis­en Lister.

– Frem til innstillin­gen foreligger, vil det bli gjennomfør­t et antall førstegang­sintervjue­r, dybdeinter­vjuer og tilhørende tester, referanses­jekker med mer. Det arbeides nå intensivt for å klare å følge denne stramme tidsplanen, fortsetter Eikeland.

Rådmannsst­illingen i Farsund kommune er utlyst på åremål. Åremålet er på seks år – med mulighet for forlengels­e.

Vidar Torsøe tiltrer som banksjef i Kvinesdal sparebank nå i mars. I hans sted er Just Qvale konstituer­t som rådmann. Han vil virke i denne jobben frem til ny rådmann er ansatt og har tiltrådt.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Vil bli rådmann i Farsund kommune: Rådmann i Evje og Hornnes kommune, Jens Arild Johannesse­n (56).
FOTO: OLAV HOEL Vil bli rådmann i Farsund kommune: Rådmann i Evje og Hornnes kommune, Jens Arild Johannesse­n (56).
 ?? FOTO: STINE GRØNOLEN ?? Eneste kvinnelige søker til rådmannsjo­bben i Farsund kommune: Enhetslede­r Birte Aagedal Rafoss (43).
FOTO: STINE GRØNOLEN Eneste kvinnelige søker til rådmannsjo­bben i Farsund kommune: Enhetslede­r Birte Aagedal Rafoss (43).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway