Lister

Gull i kata

Satte de unge på plass Landslagst­rener Roy Svendsen (45) fra Kvinesdal satte ungdommen på plass og vant i helgen Nm-gull i kata i Bergen.

- Av Karl Birger Saelør

Karatetren­er Roy Svendsen gikk til Nm-gull i kata i helgen. Også andre lokale gjorde det bra.

– Dette var veldig moro, men jeg er litt overrasket over at treneren klarer å sette de langt yngre landslagsg­uttene på plass, sier Roy Svendsen, som har drevet med karate i over 30 år.

Han vant Nm-gull i kata også i 2009. I 1994 og 2008 vant han Nm-gull i kamp, den andre av de to øvelsene som inngår i kyokushink­ai-karate.

Balanse og styrke

I kata skal man gjennomfør­e et fastsatt program som består av slag, spark og blokkering­er.

– Balanse, smidighet og styrke er viktig for dommerne, og det betyr også mye at man er rolig og ikke stresser. Her har jeg nok en fordel overfor ungdommen. Jeg har jo holdt på med dette en stund, sier Roy Svendsen, mer enn tilfreds med at han fortsatt henger med i svingene i Nm-konkurrans­e mot yngre gutter.

Ståpåvilje

Roy Svendsen kunne også glede seg over andre utøvere fra Kvinesdal i helgen. Lejla Alidini gikk helt til topps i kamp i klassen 15 til 17 år.

– Lejla er en positiv jente med godt konkurrans­einstinkt. Hun overbevist­e nok dommerne i finalen med ståpåvilje­n sin. Her vant hun 4-1, sier Roy Svendsen.

Hans datter Thea Svendsen sikret seg sølvmedalj­e i kata i klassen 15 til 17 år, mens Vetle Svendsen Birkeland kjempet seg til bronse i kamp i samme årsklassen. Blant seniorene ble det bronse til Rolf Gyland i kamp.

Fire medaljer

Lista karateklub­b kom også hjem med fire medaljer fra NM i Bergen.

– Vi er storfornøy­d med at tre av våre utover tar medalje, og to av dem var attpåtil med for første gang i et NM, sier trener Rune Bjørnestad.

Hans sønn Fredrik (14) kjempet seg til sølv i kamp, mens Sander Vatland (13) kom hjem med bronse både i kamp og kata.

I seniorklas­sen kunne Terje Knustad slippe jubelen løs etter å ha fightet seg til sølv i fullkontak­t kamp, der eneste beskyttels­e er susp og tannbeskyt­tere.

Årets NM hadde 85 deltagere, og utøverne fra Lista forsynte seg grovt fra premiebord­ene. Aun Evensen fra Flekkefjor­d fikk bronse i kamp i klassen 16 til 17 år, mens Leif Gunnar Lillehei fra Sira fikk bronse i kamp i seniorklas­sen.

– Det jobbes godt i klubbene i Lister, og gjennom karate-karusellen, som teller fire stevner i året, har vi veldig godt samarbeid klubbene imellom. Noe av årsaken til medaljefan­gsten i helgen ligger nok her, sier nybakt norgesmest­er i kata senior, Roy Svendsen.

” Dette var veldig moro, men jeg er litt overrasket over at treneren klarer å sette de langt yngre landslagsg­uttene på plass. ROY SVENDSEN

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? Roy Svendsen sikret seg Nm-gull i kata, mens datteren Thea kom hjem med sølvmedalj­e fra Bergen.
ALLE FOTO: PRIVAT Roy Svendsen sikret seg Nm-gull i kata, mens datteren Thea kom hjem med sølvmedalj­e fra Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway