Lister

– Bra for hele regionen

-

Ordførerne i Lister mener at en speiderlan­dsleir i Farsund vil vaere bra for hele regionen.

– Vi må kunne unne hverandre arrangemen­ter. Nå har Kvinesdal sin egen rockefesti­val og vi har Dyrskuet. En speiderlan­dsleir til Farsund vil helt klart vaere bra for hele Lister-regionen, sier Lyngdalord­fører Jan Kristensen.

Verken han eller hans kolleger i Flekkefjor­d, Kvinesdal eller Haegebosta­d har sett brevet fra speiderfor­bundet, som inviterer kommuner til å søke om bli vertskommu­ne for landsleire­n i 2021.

–Selv har vi ikke noe eget område som vil kunne huse en så stor leir, sier Kristensen.

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug mener det finnes fasilitete­r i Kvinesdal som vil kunne ta imot en speiderlan­dsleir. Men han vil ta en runde med de andre politikern­e før han uttaler seg noe mer.

– Uansett ville det ha vaert kjempebra med en slik leir i regionen. Og jeg tror vi uansett skal få til et godt samarbeid omkring dette, sier han.

Haegebosta­d-ordfører Margrethe Handeland ville ha tenkt seg litt om før hun sa ja til å ta imot 10.000 speidere.

– Vi arrangerte en kretsleir på tingplasse­n på Kollemo, men da var det bare noen hundre speidere på plass. Det ville ha vaert kjempeposi­tivt om de kunne fått til en landsleir i Farsund, sier hun.

Flekkefjor­d-ordfører Jan Sigbjørnse­n ser det som uaktuelt å ha en landsleir i Flekkefjor­d.

– Hvis en slik leir legges til Lista, vil det jo vaere bra for regionen. Alt som er godt for Lister er bra for Flekkefjor­d, sier han.

 ?? FOTO: THEIS ROKSVÅG PEDERSEN ?? arrangerte landsleir for 5.000 speidere på Lista i 2010.
FOTO: THEIS ROKSVÅG PEDERSEN arrangerte landsleir for 5.000 speidere på Lista i 2010.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lyngdal-ordfører Jan Kristensen mener i likhet med sine ordførerko­lleger i Lister at en speiderlan­dsleir i Farsund vil vaere bra for hele regionen.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lyngdal-ordfører Jan Kristensen mener i likhet med sine ordførerko­lleger i Lister at en speiderlan­dsleir i Farsund vil vaere bra for hele regionen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway