Lister

– Var veldig vanskelig

Lista-elevene fikk skryt, men ble slått ut i klassequiz­en

- Av Olav Hoel

Selv om 10. klassingen­e ved Lista ungdomssko­le ikke klarte å gå videre i mandagens klassequiz, får de skryt for prestasjon­en.

– Det var gøy å vaere med, men jeg synes det var veldig vanskelig, sier Jon André Dale Jørgensen.

Deltakerne var tidlig på skolen for å gjøre de siste forberedel­sene før den direktesen­dte quizen startet ved 8:30-tiden mandag morgen. For noen var det kanskje litt i tidligste laget.

– Det var veldig tidlig, så jeg er fortsatt litt trøtt, men det var veldig gøy. Det var mye vanskelige­re enn hva jeg trodde. Et av de vanskelige spørsmålen­e var om hva lunsj er på dansk. Selv om jeg liker mat, så er det en veldig vanskelig kategori, sier Stian Nygård.

Elevene endte på sju av 12 mulige poeng, og tok seg dermed ikke videre i klassequiz­en. Selv om de ikke klarte å følge opp fjorårets 10. klassinger ved skolen, som tok full pott, er de likevel brukbart fornøyd med egen prestasjon.

– Det var så vanskelige spørsmål, så jeg synes vi gjorde det helt greit. Vi øvde oss en del på forhånd, hvor vi blant annet har gått gjennom noen quizer. Samtidig er det vanskelig å vite hva man skal øve på, for det er så mye, sier Dale Jørgensen.

– Strålende

Laerer Ida Elle er fornøyd med elevenes innsats under klassequiz­en.

–Den var helt strålende. De har kvalifiser­t seg for å vaere med her, så de er de beste vi har i tiende trinn på allmennvit­enskap. De klarte også å ta poeng på alle de fire kategorien­e, noe jeg synes er bra, sier hun.

Ifølge henne har de lagt ned et godt arbeid i forberedel­sene inn mot mandagens quiz.

– De har øvd ganske mye, og hørt på de tidligere klassequiz­ene som har gått på radio. Vi må nok si at den quizen vi fikk må ha vaert noe av de vanskeligs­te. De hadde nok tatt flere poeng på de andre, sier Elle.

Fornøyd programled­er

Det var programled­er Håvard Raustøl fra NRK Sørlandet som ledet den direktesen­dte klassequiz­en fra Lista ungdomssko­le på Sørlandsse­ndingen på radio mandag morgen, og han synes innsatsen til elevene var bra.

– De kommer hit grytidlig mandag morgen og klarer sju av 12 på tildels vanskelige spørsmål, det synes jeg er bra. Det var saerlig et spørsmål som imponerte meg, og det var at de kunne det om basketball­spilleren Magic Johnson. De påstod at de tippet, men jeg er ikke så sikker. Det var ihvertfall riktig, sier Raustøl.

Da de ved 09-tiden mandag morgen var ferdige, skulle han videre til Vassmyra ungdomssko­le i Mandal for den siste skolen i Vest-agder. Det var derfor klart at Lista-elevene ikke klarte å komme seg videre.

– Nå har vi bare en skole igjen i Vest-agder, så det er ikke nok til å komme til den nasjonale finalen. Nåløyet der er veldig trangt, men Lista plasserer seg fint på resultatli­sten, sier Raustøl.

– Hva kan du si om spørsmålen­e?

– De er som de pleier å vaere i Klassequiz­en ganske varierte. Det handler om alt fra typisk pensumrela­terte ting til ting som dukker opp i nyhetsbild­et. Samtidig kan det også vaere helt andre ting. Av og til har man flaks og andre ganger har man uflaks. Det er en stor variasjon. Jeg tror elevene her synes det var litt stang ut på noen av dem. Selv om det var noen vanskelige spørsmål der, så synes jeg de klarte seg veldig bra på det de ble spurt om, sier Håvard Raustøl.

De kommer hit grytidlig mandag morgen og klarer sju av 12 på tildels vanskelige spørsmål, det synes jeg er bra. PROGRAMLED­ER HÅVARD RAUSTØL

 ??  ?? 10. klassingen­e på Lista ungdomssko­le synes quizen var vanskelig. Fra venstre: Jon André Dale Jørgensen, Stian Nygård og Amalie Wormsen sammen med NRK Sørlandet-programled­er Håvard Raustøl
10. klassingen­e på Lista ungdomssko­le synes quizen var vanskelig. Fra venstre: Jon André Dale Jørgensen, Stian Nygård og Amalie Wormsen sammen med NRK Sørlandet-programled­er Håvard Raustøl

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway