Lister

Begjaerte seg selv konkurs

- Av Tom Arild Støle

Det er åpnet konkurs i boet etter Kvinesdal Interiør & Farger AS.

Det er firmaets styre som selv har begjaert boet sitt tatt under rettens behandling, som konkursbo.

Selskapet har en kreditorgj­eld på cirka 440.000 kroner og en bankgjeld på drøye 420.000 kroner.

Lister tingrett skriver i sin kjennelse for oppbudsbeg­jaeringen at selskapet antas å vaere ute av stand til å dekke sine forpliktel­ser etter hvert som de forfaller. Tingretten peker også på at betalingsv­anskene ikke er av forbigåend­e art. Kjennelsen ble avsagt 8. mars.

Kvinesdal Interiør & Farger AS stengte dørene til Fargerike-butikken for en drøy uke siden. Selskapets aktiva består i det vesentligs­te av inntekter fra salg i januar og februar, samt opphørssal­g med til sammen 400.000 kroner.

Virksomhet­en er blitt drevet av og eid av Anita Flikka Røynestad (daglig leder) og Evy Hamre Eftestøl (styreleder). De ønsker foreløpig ikke å uttale seg om konkursen.

Styreleder Evy Hamre Eftestøl opplyser til Kvinesdal2­4 at det foreligger nye planer for Fargerike Kvinesdal, men at hun ikke ønsker å gå ut med opplysning­er omkring dette før på tirsdag.

Kvinesdal Interiør & Farger AS hadde i 2016 en omsetning på om lag 3,9 millioner kroner og et driftsresu­ltat på 67.000 kroner. Resultat før skatt var minus 4.000 kroner. I 2015 var resultat før skatt på minus 44.000 kroner, mens det var 182.000 kroner i minus i 2014. Regnskapst­allene for 2017 foreligger ikke.

 ??  ?? Kvinesdal Interiør & Farger AS, som driver Fargerike Kvinesdal er gått konkurs, og har stengt dørene.
Kvinesdal Interiør & Farger AS, som driver Fargerike Kvinesdal er gått konkurs, og har stengt dørene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway