Lister

– Et lite fremtidsre­ttet dokument

Lyngdal-støtte til lokalsykeh­uset

- Av Vidar Falkum

Lyngdalspo­litikerne støtter opp om Flekkefjor­d kommunes høringsutt­alelse rundt sykehusets fremtid.

– Lyngdal kommune vedtar å sende høringsutt­alelse basert på administra­sjonens forslag til vedtak i Flekkefjor­d kommune, og er koordinert via Helsenettv­erk Lister, heter det i Lyngdal kommunesty­res vedtak.

– Lite fremtidsre­ttet

I Flekkefjor­ds uttalelse, som ble enstemmig godkjent i bystyret nylig, heter det at for kommunene i naerområde­t fremstår forslaget til Utviklings­plan 2035 som et lite fremtidsre­ttet dokument med tanke på utvikling av Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.

– Planen har altfor stort fokus på utfordring­ene som man mener følger av vedtak om videreføri­ng av akuttfunks­joner ved sykehuset i Flekkefjor­d. De som leser dokumentet kan få inntrykk av at det legges opp til en omkamp om dette vedtaket, heter det i uttalelsen.

Det understrek­es at det er bemerkelse­sverdig lite fokus på muligheter som videreutvi­kling av avdelingen i Flekkefjor­d gir gjennom «sykehus i team»-satsninger.

– Dokumentet har ikke i tilstrekke­lig grad synliggjor­t hvordan en har tatt hensyn til demografis­k utvikling og de saerskilte behov knyttet til den voksende eldrebefol­kningen, heter det videre.

– Ikke realistisk

I uttalelsen kommer det fram at Flekkefjor­d kommune er bekymret for reduksjone­n i antall døgnplasse­r, både i psykiatrie­n og i somatikken i perioden 2004 til 2015.

– Flekkefjor­d kommune mener man i en utviklings­plan bør gå inn å analysere naermere hvilke konsekvens­er en slik reduksjon i antall døgnplasse­r har.

Kommunen mener at en overføring av 50 senger i psykiatrie­n til kommunene ikke er realistisk.

– Allerede i dag ser vi en utvikling hvor noen få pasienter krever store ressurser og hvor det blir stadig vanskelige­re for kommunene å prioritere midler til forebyggin­g og helsefremm­ende tiltak, begrunnes det.

Flekkefjor­d kommune deler bekymringe­n rundt kapasitete­n ved akutt – og intensivav­delingen ved sykehuset i Kristiansa­nd (SSK). Arbeidet med å få investerin­gsmidler til nytt akuttbygg bør prioritere­s, avrundes det i uttalelsen.

Planen har altfor stort fokus på utfordring­ene som man mener følger av vedtak om videreføri­ng av akuttfunks­joner ved sykehuset i Flekkefjor­d. LYNGDAL KOMMUNESTY­RE

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lyngdal støtter opp om Flekkefjor­ds uttalelse om Utviklings­plan 2035, som handler om fremtiden til Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lyngdal støtter opp om Flekkefjor­ds uttalelse om Utviklings­plan 2035, som handler om fremtiden til Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway