Lister

Fremfører to konserter i Lister-regionen

Vest-agder kammerkor er klare for å fremføre Faurés «Requiem» i to kirker i Listerregi­onen.

- Av Svein Morten Havaas

Førstkomme­nde søndag, 18. mars, holdes den første konserten i Vanse kirke. Deretter blir det også konsert i Valle kirke på Vigeland torsdag 22. mars før «mini-turnee» avsluttes i Flekkefjor­d kirke fredag 23. mars.

Det er kantor og organist i Lindesnes, Jörn Hänsch, som skal akkompager­e kammerkore­t på orgel. Han skal også spille en orgelkompo­sisjon av den danske komponiste­n Otto Malling (1848-1915) som heter «Frelserens Syv Ord Paa Korset».

«Requiem» (opus 48) av Gabriel Fauré (1845-1924) er en messe på latin for avdøde, etter romersk-katolsk tradisjon.

– Det er et verk som i vår sammenheng er bearbeidet for solister, kor og orgel og har sju satser. Satsene ble ikke komponert som en enhet, men kom til over noen år og ble samlet i begynnelse­n av 1890-årene til det vi i dag har som en komplett verk. Verket er et typisk fransk-romantisk stykke musikk med vakre melodier, mange saeregne klanger og spennende passasjer som vi i koret gleder oss til å framføre i vår lokale region! sier korets styreleder Karsten Turøy.

Begge komponiste­ne publikum skal stifte bekjentska­p med denne gangen, er altså fra samme tidsperiod­e. Musikkbild­et de tegner for er beslektet.

– Vi håper at mange vil komme og lytte til vakker musikk nå i fastetiden! sier Turøy.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Vest-agder kammerkor fremfører Faurés «Requiem» i Vanse kirke, Valle kirke på Vigeland og Flekkefjor­d kirke de naermeste to ukene.
FOTO: PRIVAT Vest-agder kammerkor fremfører Faurés «Requiem» i Vanse kirke, Valle kirke på Vigeland og Flekkefjor­d kirke de naermeste to ukene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway