Lister

Markedsdag nummer åtte

For åttende gang inviterer Lista menighet lørdag til Lista Marked i Kulturhang­aren i Lista fly- og naeringspa­rk.

- Av Svein Morten Havaas

Det forventes yrende liv i hangaren på lørdagen og komiteen håper at mange folk tar turen ut på marked.

– Vi inviterer til en dag for alle, der vi har en lokal profil og ønsker også å vise fram noe av menigheten­s eget arbeid. Inntektene fra markedet går til nedbetalin­g av lån på Framtidsby­gget, sier Solveig Hansen i arrangemen­tsko-mitten.

FRA SCENEN skjer det noe hele tiden. Sogneprest Runar Foss Sjaastad holder åpningsord. Det er etter hvert også blitt tradisjon at Lista Trekkspill­klubb er med. De spiller mens folk kommer og i begynnelse­n av markedsdag­en. Menigheten­s egne kor, Barnekoret Fyrlyset, ungdomskor­et Voices, og Gubba dansegrupp­a er med. I år har vi fått med Kristina Skeibrok som skal synge. Og kanskje blir det noe allsang også.

– Dessuten er Borhaug musikkorps har vaert med oss i mange år og vi er stolte over å ha et så stort og dyktig korps i bygda, sier Eva Sandnes.

HVERT MARKED har sitt eget tema og i år er temaet «Alt for Lista». Lista Marked-komiteen er inspirert av TV serien «Alt for Norge» som spilte inn et av sine program fra Lista og American Festival.

– Vi har fått med ordfører Arnt Abrahamsen og prost Geirulf Grødem som stiller med hvert sitt team og vil kjempe for seieren i flere ulike Lista inspirerte spørsmål og samarbeids­oppgaver, sier Eva Sandnes i arrangemen­tskomiteen.

Hans Egil Berven vil lede konkurrans­en.

– Vi vil få kjennskap til Lista og Listas egenart i «Alt for Lista». Vi tror at dette blir gøyal underholdn­ing og publikumsv­ennlig kamp og håper på like stort engasjemen­t som på fjorårets marked da vi kåret årets tvekampmes­ter, sier Sandnes.

I HANGAREN er det ulike boder hvor en kan få kjøpt ulike ting og vaere med på ulike aktivitete­r. Mat er en viktig del av et marked. Kaker og kaffe, middag og varme boller og kanelsnurr­er som bakes og stekes i hangaren under markedet har trolig mange lyst på. Bruktmarke­d er det også i år. Mange i menigheten har også laget påskekylli­nger, påskepynt og andre håndlagede ting for salg.

Gøyale aktivitete­r for barn og ungdom slår hvert år veldig godt an. I år skal det lages stylter og lages fuglekasse­r.

– Så trenger du en ny fuglekasse eller ønsker å prøve deg på stylter til våren, så er muligheten nå. For barna blir det også tegnebord og Tarzanløyp­e. Det blir også Egghunting, en amerikansk tradisjon, hvor den som har lyst kan vaere med å lete etter påskeegg rundt omkring i hangaren, sier Ann Kristin Stave. PÅ BORHAUG er mange kjent med «påskehytte­konkurrans­ene». Dette har arrangøren­e nå tatt inn i markedet.

– Alfred Vaagsvold utfordrer med et kunstspørs­mål og en heldig vinner vil få med seg hjem et Vaagsvold-maleri. En annen påsketradi­sjon er påskequiz, og for den som liker quiz så det blir det mulighet for det, sier Solveig Hansen.

Markedet har selvsagt også flere ulike former for loddsalg, som åresalg, lyn lotteri og lykkehjul. For de som blir vaerende helt til slutt, trekkes gratislott­eriet på loddet man har fått ved inngangen. Fine gevinster og gaver er gitt fra bedrifter og private og komiteen er takknemlig­e for alle som støtter markedet.

” Vi tror at dette blir gøyal underholdn­ing og publikumsv­ennlig kamp. EVA SANDNES

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Det er duket for Lista Marked i Kulturhang­aren lørdag 17. mars. Bildet er fra et tidligere arrangemen­t.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Det er duket for Lista Marked i Kulturhang­aren lørdag 17. mars. Bildet er fra et tidligere arrangemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway