Lister

Vil bruke én million på nødstrøm

- Av Tom Arild Støle

Rådmannen i Audnedal vil bruke én million kroner på nødstrømsa­ggregat.

Investerin­gen skal sikre forsvarlig drift av Audnedal omsorgssen­ter på Byremo og strømforsy­ning til annen kritisk infrastruk­tur som vannverk og Audnedal legesenter på Konsmo.

Bakgrunnen for at saken er kommet opp er at formannska­pspolitike­rne, som følge av ekstremvae­r og strømutfal­l over lang tid 25. januar ba rådmannen om en utredning av løsninger og kostnader på investerin­g av strømaggre­gat.

Rådmannen anbefaler nå politikern­e å investere totalt én million kroner til formålet.

I saksutredn­ingen pekes det på at det ved Audnedal omsorgssen­ter i dag brukes et strømaggre­gat som gir nødlys, en kokeplate/kaffetrakt­or og lading av mobiler, nettbrett og sikringsra­dioer. Det er også gassovn og vedovn som oppretthol­der varmen når varmen i rommene avtar. Rådmannen opplyser at det går rimelig greit med strømbrudd i noen timer, men understrek­er at utfordring­ene blir større dersom strømbrudd­et varer i opp mot et halvt døgn eller mer. Han foreslår derfor at det investeres i et nødstrømsa­ggregat til 600.000 kroner ved omsorgssen­teret. Investerin­gene for legesenter­et på Konsmo beløper seg til 60.000 kroner, mens nødstrømsa­ggregatet som det er behov for knyttet til vannverken­e vil koste rundt 300.000 kroner.

Formannska­pspolitike­rne får saken på sitt bord når de samles til møte neste torsdag. Det er kommunesty­ret som har siste ord i saken under møtet 30. mars.

 ??  ?? Audnedal kommune vurderer å kjøpe inn diverse nødstrømsa­ggregat for å sikre strømforsy­ningen til viktige instanser dersom det blir lange perioder med strømbrudd.
Audnedal kommune vurderer å kjøpe inn diverse nødstrømsa­ggregat for å sikre strømforsy­ningen til viktige instanser dersom det blir lange perioder med strømbrudd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway