Lister

Jesu kors – kjaerlighe­tens symbol

-

Idet Jesus bega seg på sin siste reise mot Jerusalem til lidelse og død, ga han en blind mann synet igjen. Seende fulgte han Jesus. Vi er inne fastetiden, slik tiden før påske kalles. Det er en tid der vi skal følge Jesus og se! Hva skal vi se? Noen tenker at vi skal se hva vi kan avstå fra av mat og andre ting. Det kan vaere riktig nok, men jeg tror vi heller skal fokusere på det apostelen sier:

«Jesus led for dere. På sin egen kropp bar han våre synder opp å treet, så vi skulle dø bort fra syndene og leve for rettferdig­heten. Ved hans sår ble dere helbredet.» 1.Peters-brev 2,21.24

Selve hjertet i kristen tro handler om Jesu kors og hans oppstandel­se. Det tomme korset er det sterkeste kristne symbol vi har. Jesus led for oss og bar våre synder opp på treet. På den måten ordnet han opp for alle våre synder og brakte oss forsoning og fred med Gud.

Ungdomstea­met, som sang i gudstjenes­ten i Lyngdal misjonskir­ke forleden søndag, understrek­et dette så fint med teksten: «Kjaerlighe­ten, hjerteglød­en sterkere var enn døden. Du for vår skyld alt forsaker, og i lydighet du smaker korsets død i alle sted.»

På ny ble jeg grepet av Jesu kjaerlighe­t, som så tydelig kommer til uttrykk på korset.

Apostelen utfordrer oss også til å følge i Jesu forspor og vandre korsets vei. Det innebaerer at vi lar vaere å slå igjen, når blir slått. Ikke skjeller igjen, når vi blir utskjelt. Ikke hevner oss, når noen begår urett mot oss. Å følge Jesus handler om at vi ikke tenker på oss selv først, men tenker på vår nestes beste, og er villige til tjene hverandre i kjaerlighe­t, slik Jesus gjorde. Det var disse tydelig spor Jesus har satt for at vi skal følge etter. Men det er så lett å vike av fra veien, derfor vil jeg ha Jesu kors for mitt øye og be med sangeren:

Ved ditt kors, o du Guds lam, la meg alltid vaere. Og i lyset fra ditt kors, laer meg mitt å baere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway