Lister

Vil omregulere øvre del av Farsund sentrum

Administra­sjonen i Farsund kommune anbefaler at det settes igang omreguleri­ng til bolig mellom Nytorvet og fylkesvei 43 (Brogaten/ Listerveie­n).

- Av Karl Birger Saelør

Det var i januar i fjor at formannska­pet ba om at det ble utarbeidet en analyse for å skaffe kunnskap om det skal igangsette­s planproses­s for boligforte­tting i Farsund by.

Rambøll ble valgt til å utføre arbeidet som ble gjort i fjor høst. Analyseomr­ådet i rapporten omfatter Farsund by og de mest sentrumsna­ere områdene fra Spindsodde­n i øst til Kjørestad/ Klinkeleet i vest.

Johan Martin Mathiassen har nå vurdert fortetting­sanalysen fra Rambøll, og legger saken frem for politikern­e, som får saken på bordet i formannska­pet tirsdag 20. mars.

Mathiassen mener det ikke er behov for felles rammer for fortetting i Farsund by, men foreslår følgende regulering­splaner:

1. Øvre del av sentrum (Nytorvet - fylkesvei4­3): konverteri­ng til bolig.

2. Nordkapp/ Vesterside­n: parkering og rammer for utbygging av kommunepla­nområdet K2.

K2 er utfyllings­området i sjø for forretning/ bolig mellom Nordkapp og senteret på Listerveie­n. Det anbefales å starte regulering her for å sikre nødvendig parkering for Eilert Sundt-utbygginge­n.

Det anbefales ikke regulering av 1. etasje på Gåseholmen til bolig.

– Dette området har mange andre bruksmulig­heter og god parkerings­dekning og bør reserveres for sentrumsfo­rmål i fremtiden, skriver Mathiassen i sin saksutredn­ing til formannska­pet.

Rambøll har foreslått endret utforming langs Havnegaten på strekninge­n Verven til Sundsodden. Mathiassen mener dette er interessan­t, men anbefaler ikke å prioritere omreguleri­ng av dette området nå.

Når det gjelder Varbak har kommunesty­ret vedtatt å ta deler av områderegu­leringspla­nen for Farsund sykehus opp til ny regulering med sikte på en lettere utbygging enn i gjeldende plan. Videre er det meldt oppstart av regulering­sendring for Solhougtop­pen med sikte på omreguleri­ng av blokkbebyg­gelse til frittligge­nde eneboliger og flermannsb­oliger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway