Lister

Juryens utvalgte toalett

Wc-vinnerne er kåret

- Av Mona Wikøren

Rune Skjoldal, og hans western-forslag, er vinneren av designkonk­urransen for det planlagte toalettet ved Selvaagpar­ken i Vanse.

Det er klart etter at juryen var samlet til et møte onsdag ettermidda­g for å kåre vinnere blant alle de innsendte bidragene.

Til stede på jurymøtet var Arnt Abrahamsen, Inge Eikeland, Sten Otto Tjørve, Jan (Tidemann) Jørgensen og Sigrid Harket Sandal.

39 bidrag

Regionavis­en Lister får opplyst at det kom inn totalt 39 bidrag i konkurrans­en. Juryen gikk gjennom alle forslagene og satt igjen med 15 forslag som gikk videre i utvelgelse­sprosessen.

– Alle bidrag som tok for seg utsmykning –eksteriør og interiør – ble vurdert. Vi diskuterte hva som var hensiktsme­ssig og hva som kunne vaere av allmenn interesse, samtidig som anlegget skulle bygge opp under destinasjo­nen Vanse med sitt saeregne amerikansk­e preg, skriver juryen i møterefera­tet.

Videre:

– Av alle innsendte bidrag premierer vi tre forslag, som alle tre utmerker seg som gjennomten­kte og forseggjor­te – og som taler til formålets interesse.

Gjennomfør­bart

Rune Skjoldal vant designkonk­urransen med sitt enkle og konkrete forslag.

– Rent teknisk er dette en veldig interessan­t måte å fremstille toalettanl­egget på, og det vil vaere mulig å få til en troverdig kopi av skissebild­et som er lagt ved i forslaget, skriver juryen.

Sten Otto Tjørve forteller til Lister at planen er å bygge toalettet nokså likt som på bildet.

– Men teksten på skiltet i forslaget, «saloon», vil bli byttet med «restroom», sier Tjørve.

To av fasadevegg­ene er planlagt å vaere mer eller mindre identisk som foreslått. Dette gjelder ifølge Tjørve fasaden mot Selvaagpar­ken og mot Trunken.

Vil bruke flere

– De to andre fasadevegg­ene vil utformes slik at man kan endre inntrykket. Vi kommer til å bruke flere av innspillen­e vi fikk i designkonk­urransen til å variere uttrykket på disse veggene. I første omgang vil den ene veggen prydes med et amerikansk flagg som i forslaget til Martin Johannes Drønen, sier Tjørve.

Drønens forslag ble kåret til andreplass av juryen, som skriver: – Drønen tegnet et anlegg på ett plan, men vinner andreplass i konkurrans­en for sitt bidrag som er både fargerikt og byggteknis­k mulig å få gjennomfør­t. Martin har dekorert den ene siden av bygget med det amerikansk­e flagget, og det er ingen tvil om at han har truffet spikeren på hodet når det gjelder å hente frem det mest amerikansk­e elementet vi har.

– Kreativ tolkning

Juryen har dessuten kåret en tredjeplas­s.

– Ingrid Jakobsen belønnes med en sterk tredjeprem­ie for hennes tolkning av det amerikansk­e toalettanl­egget, formet som en jukebox. Ingrid har vist en saerlig kreativ tolkning av oppgaven, med veldig fin og iøynefalle­nde fargebruk og form, skriver juryen i sin begrunnels­e.

Juryen gratulerer alle vinnerne og takker for mange gode forslag i konkurrans­en.

De tre vinnerne får premier på henholdsvi­s 5.000, 3.000 og 2.000 kroner hver.

Toalettbyg­ningen skal etter planen stå ferdig i juni når American festival arrangeres.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rune Skjoldal sendte inn dette bildet for å illustrere sitt forslag. Juryen bestemte seg for å gå for dette forslaget og bytte ut teksten på skiltet fra «saloon» til «restroom».
FOTO: PRIVAT Rune Skjoldal sendte inn dette bildet for å illustrere sitt forslag. Juryen bestemte seg for å gå for dette forslaget og bytte ut teksten på skiltet fra «saloon» til «restroom».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway