Lister

Vil ha turistene rundt på sykkel

Allerede fra i sommer av blir det mulig å leie sykkel på Lista Fyr og utforske naturen rundt om i kommunen.

- Av Lars Erik Larsen

– Vi skal tilby sykkelutle­ie. Vi har fått støtte fra Gjensidige­stiftelsen som gjør det mulig å kjøpe inn 34 sykler før sommeren, avslørte prosjektan­svarlig for sykkelkomm­unen Farsund, Hilde Synnes Drønen, på Farsund 365 sitt frokostmøt­e torsdag.

Til Lister forteller Drønen at den nevnte støtten er på naermere 200.000 kroner.

– Det dekker rundt 50 prosent av det vi trenger for å komme i gang med dette. Den resterende summen dekkes inn av kommunen.

Syklene som kjøpes inn skal på sikt stå i en egen garasje ute ved Lista Fyr, men dette kommer ikke på plass allerede i år. Til sommeren ser man derfor på muligheten for å få på plass en midlertidi­g løsning som for eksempel en container, ifølge Drønen på torsdagens møte.

På spørsmål om sykkelutle­ien kun skal gjelde ved Lista Fyr, svarte Drønen dette på frokostmøt­e:

– Foreløpig gjelder det kun der ute, men vi ønsker å få til utleie andre steder i Farsund også på sikt. Jeg tror det er rom for flere private aktører som leier ut.

Farsund kommune er som Lister har skrevet tidligere med i et pilotprosj­ekt for å etablere en sykkelturv­ei kalt Vita Velo. Etter planen skal første delstrekni­ng mellom Varnes og Lista Fyr åpnes allerede til sommeren.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Planlegger Hilde Synnes Drønen (naermest) og rådgiver Britt-mari Langerud i Farsund kommune kan glede seg over støtte til sykkelutle­ie.
FOTO: OLAV HOEL Planlegger Hilde Synnes Drønen (naermest) og rådgiver Britt-mari Langerud i Farsund kommune kan glede seg over støtte til sykkelutle­ie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway