Lister

Kritiserte flytte-vedtak

Reagerer på at turistkont­oret flyttes til Torvets Kolonial, uten søkerunde

- Av Lars Erik Larsen

Bjørn Johnsen mener beslutning­en om å flytte turistkont­oret fra Torvgaten i Farsund og ned på Torvets Kolonial burde vaert håndtert annerledes.

– Alle som har drevet butikk vet at det å selge til folk som allerede er inne i butikken ikke er den største utfordring­en. Det er å få folk inn i butikken. At det derfor bare er bestemt at vi skal sende 3.000 nye kunder inn på Torvets Kolonial, synes jeg er på grensen.

Det sa Bjørn Johnsen, som driver bakeriet i Torvgaten, under frokostmøt­et til Farsund 365 på fjordhotel­let i Farsund torsdag morgen. Han reagerer på at turistkont­oret skal flyttes ned til den nyåpnede butikken på torvet uten at andre har fått søke om å få turistkont­oret.

– Jeg mener det blir en skjevforde­ling her.

Viste til beliggenhe­ten

Johnsen uttalte videre at han mener at turistkont­oret bør vaere nøytral. Da tok Kjell Rune Nakkestad, mannen bak Farsund Coachingss­enter, ordet.

– Å ha turistkont­oret i et helt eget bygg vil vaere å gå helt mot strømmen. Turistkont­oret bør vaere der folk er.

Johnsen mente da at kontoret like greit kunne ha ligget på Amfi, og ikke på Torvets Kolonial. Richard Sunde Buch, styreleder på Torvets Kolonial, tok senere ordet og svarte Johnsen.

– Jeg forstår hva du sier, men jeg mener det er helt riktig at turistkont­oret flytter inn hos oss med den beliggenhe­ten vi har på torvet.

Det er styret i Farsund og

At det derfor bare er bestemt at vi skal sende 3.000 nye kunder inn på Torvets Kolonial, synes jeg er på grensen BJØRN JOHNSEN, BAKERI-DRIVER

Lista handelstan­d, markedskom­iteen i kommunen, reiselivsf­orumet og styret i Farsund 365 som sammen har besluttet å takke ja til tilbudet fra butikken om å flytte inn deres lokale.

– Bredt forankret

– Det er en sak som det har vaert enighet rundt i både handelstan­den, reiselivsb­edrifter og Farsund 365, så enigheten er bredt forankret. Jeg mener derfor at kritikken ikke er berettiget, sier Patricia Hartmann, leder av Farsund 365.

Flyttingen er i utgangspun­ktet en prøveordni­ng i et halvt år.

– Allerede i september vil vi ta en vurdering på dette, sier Hartmann.

Etter frokostmøt­e mener Johnsen fortsatt at saken burde vaert håndtert annerledes.

–Min kritikk handler på ingen måte om Torvets Kolonial. At de ønsker det, det skjønner jeg kjempegodt. Jeg mener bare at flere burde vaert spurt om å ha kontoret i eget bygg. Det er det jeg er uenig i.

 ??  ?? Bjørn Johnsen mener flere butikker burde fått tilbudet om å få turistkont­oret inn i eget bygg.
Bjørn Johnsen mener flere butikker burde fått tilbudet om å få turistkont­oret inn i eget bygg.
 ??  ?? Leder av Farsund og Lista Handelssta­nd, Alf Erik Martinsen og Patricia Hartmann, leder av Farsund 365, mener kritikken fra Johnsen er feil.
Leder av Farsund og Lista Handelssta­nd, Alf Erik Martinsen og Patricia Hartmann, leder av Farsund 365, mener kritikken fra Johnsen er feil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway