Lister

Bokbades midt på formiddage­n

- Av Svein Morten Havaas

Ved lunsjtider førstkomme­nde tirsdag formiddag skal forfatter lars Petter Sveen bokbades av Petter Røren i lyngdal bibliotek.

Sveen er en av Norges mest kritikerro­ste forfattere. Tirsdag formiddag gjester han altså Lyngdal bibliotek.

I oktober 2017 kom romanen «Fem stjerner». Her griper forfattere­n tak i et høyaktuelt tema; flyktningk­risa i Middelhave­t. Romanen gir en rå skildring av kampen til fem unge mennesker på flukt fra krig og nød.

– Sveen skriver knakende godt, men det er selvsagt rystende lesning. Brutalt, rått og til å gråte av. I tillegg er det rett og slett spennende. Hvordan skal det gå med de fem ungdommene, sier Petter Røren, som ser fram til tirsdagens bokbad.

Lars Petter Sveen debuterte med novellesam­lingen Køyre frå Fraena i 2008. For denne mottok han Tarjei Vesaas’ debutantpr­is og Aschehougs debutantpr­is.

Forfattere­n er født på Fraena i Nord Trøndelag, og utdannet biblioteka­r. Sveens tredje bok Guds barn, som kom i 2014, blir betegnet som hans gjennombru­ddsroman.

Lars Petter Sveen ble av Morgenblad­et og Norges litteratur­festival i 2015, kåret til en av landets fremste forfattere under 35 år.

Forfattere­n gjestet Farsund for ikke så lenge siden.

– For dem som ikke hadde anledning da, kan de nå ta turen til Lyngdal, sier Petter Røren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway