Lister

Mandag kommer «Kongen»

- Av Svein Morten Havaas

Da er det bekreftet. Regissør Arild Østin Ommundsen kommer i egen person når lyngdal Filmklubb viser hans siste film «Now It’s Dark».

Filmklubbe­ns leder Petter Røren har tidligere betegnet Østin Ommundsen som «Kong Arild». Nå er det klart at han kommer.

– Vi i Lyngdal Filmklubb fikk tilbud om besøk av regissør like etter at filmen var ferdig. Stas og bli spurt, istedenfor selv å spørre hele tiden, sier Røren.

DEN LOKALE klubben ble selvsagt overbegeis­tret, men fikk så kontrabesk­jed. Lyngdalsve­nnen Tore Renberg hadde nemlig kapret regissøren til å regissere et teaterstyk­ke ved Rogaland Teater. Da passet ikke et lyngdalsbe­søk inn for småbarnsfa­ren. Som «plaster på såret» lovet produsent Gary Cranner å komme sammen med en skuespille­r. Men så kom det ny kontrabesk­jed denne gang i positiv retning.

– Nå er det klart at Arild Østin Ommundsen kommer likevel. Og han kommer sammen med produsent Cranner. Dette er jo toppen av kransekaka! jubler Røren.

REGISSØREN fra Stavanger besøkte Lyngdal våren 2014 da filmklubbe­n viste kultklassi­keren hans «Mongoland» på 35 mm.

– Det var åpenbart stor stas for ham og selvsagt også for oss. Den visningen er nok bakgrunnen for at vi fikk en henvendels­e denne gangen, sier Røren. Den gang var salen full.

– Jeg regner med det samme skjer mandag kveld, så møt tidlig opp, lyder oppfordrin­gen fra filmklubbe­ns leder.

FILMEN «Now It’s Dark» handler om Lene som brått kastes ut av balanse når hun oppdager mannen til sengs med en annen kvinne. Hun flykter fra stedet, og seerne følger henne gjennom en natt med drømmeakti­ge hendelser og en serie med mystiske møter med mennesker som alle baerer på sitt eget mørke.

Arild Østin Ommundsens sjette spillefilm er av Filmweb betegnet som «en mørk, morsom og blendende original film». Regissøren­s skuespille­rkone Silje Salomonsen innehar hovedrolle­n. Filmen har ellers en cast som inneholder navn som Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Alexandra Gjerpen og Ole Christoffe­r Ertvaag.

Dette er jo toppen av kransekaka! PETTER RØREN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Leder av den lokale filmklubbe­n, Petter Røren (t.v.) er overbegeis­tret over at regissør Arild Østin Ommundsen returnerer til Lyngdal og kulturhuse­t mandag kveld.
FOTO: PRIVAT Leder av den lokale filmklubbe­n, Petter Røren (t.v.) er overbegeis­tret over at regissør Arild Østin Ommundsen returnerer til Lyngdal og kulturhuse­t mandag kveld.
 ?? FOTO: FRA FILMEN ?? Regissør Østin Ommundsens egen kone, Silje Salamonsen, spiller hovedrolle­n i «Now It’s Dark».
FOTO: FRA FILMEN Regissør Østin Ommundsens egen kone, Silje Salamonsen, spiller hovedrolle­n i «Now It’s Dark».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway