Lister

Debutant Hoel trakk fullt bokbad

- Av Åse Astri Bakka

Det viste seg fort at det måtte hentes flere stoler da Kulturbokh­andelen inviterte til bokbad med debutforfa­tter Bjørn Hoel torsdag.

Allerede 25 minutter før bokbadet skulle starte var brorparten av de fremsatte stolene i Kulturbokh­andelen fylt.

Det er nemlig ikke hver dag en lokal forfatter lanserer en bok. At dette skjedde samme dag som durkdrevne Jo Nesbø lanserte sin nyeste bok «Mackbeth» gjorde ingen forskjell. Som bokhandler Åshild Vere Jacobsen på Kulturbokh­andelen sa i sin velkomst, så kommer Nesbøs lansering i skyggen av Hoels lansering av «Snarveier mellom himmel og helvete». I alle fall i Farsund, hvor Hoel er bosatt.

– Du skal feire lanseringe­n med et bokbad, hvordan står det til med nervene, ble Hoel spurt i et intervju i forkant av kveldens arrangemen­t.

– Jeg gleder meg litt, men gruer meg mest. Jeg er ikke noen god taler, og å snakke foran folk. Jeg blir så lett nervøs. Så er det jo også et utleverend­e prosjekt, så jeg blir veldig naken, var svaret fra Hoel, som i tillegg til å jobbe som journalist i regionavis­en Lister, nå også kan kalle seg en vaskeekte forfatter.

Lanseringe­n ble ledet av Øystein Mikalsen, som fikk en til å begynne med lettere nervøs Hoel til å slappe av og prate fritt og fint om boka og livet den er basert på; Hoels eget liv som tidligere tung narkoman i Oslo.

Etterpå var det anledning for e som ville å kjøpe boken og få den signert av forfattere­n. Det var det mange som ville.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Omlag 80 personer fylte Kulturbokh­andelen i Farsund torsdag for å høre Bjørn Hoel prate om debutroman­en sin.
FOTO: TOM ARILD STØLE Omlag 80 personer fylte Kulturbokh­andelen i Farsund torsdag for å høre Bjørn Hoel prate om debutroman­en sin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway